Bulvár, celeb

2013.01.23. 19:27

David Tennant játssza II. Richárdot a Royal Shakespeare Company téli évadában

London, 2013. január 23., szerda (MTI) - David Tennant ölti magára II. Richárd szerepét a brit Royal Shakespeare Company (RSC) 2013-as téli évadának repertoárjában.

London, 2013. január 23., szerda (MTI) - David Tennant ölti magára II. Richárd szerepét a brit Royal Shakespeare Company (RSC) 2013-as téli évadának repertoárjában.

A skót színész - akit többek között a Ki vagy, doki? című sorozatból ismerhet a magyar közönség - utoljára öt évvel ezelőtt játszott együtt a társulattal, amikor Hamlet szerepében kápráztatta el a közönséget és a kritikusokat. A társulatnak ez lesz az első szezonja az új művészeti igazgató, Gregory Doran irányítása alatt, aki tavaly vette át Michael Boyd helyét.

Az ősszel induló új évadban színpadra viszik Hilary Mantel két Booker-díjas történelmi regényét: a Farkasbőrben (Wolf Hall) és a Bring up the Bodies a brit írónő Thomas Cromwell-trilógiájának első két darabja. A 2013-as téli szezonban az RSC bemutatói között szerepel Ella Hickson brit drámaíró Wendy and Peter Pan című művének világpremierje is Jonathan Munby rendezésében.

A II. Richárd-bemutató a történelmi tárgyú Shakespeare (1564-1616) daraboknak szentelt sorozat első része lesz, amelyet - a sorozat többi darabjához hasonlóan - Doran rendez. A darab októbertől novemberig fog futni a társulat stratford-upon-avoni otthonában, majd decembertől átköltözik a londoni Barbican Theatre-be - adta hírül a BBC hírportálja.

A Mantel-regényekből készülő adaptációk a Swan Theatre színpadán mutatkoznak be, és decembertől márciusig szerepelnek repertoáron. Mint azt Hilary Mantel korábban a BBC-nek elmondta, jelenleg a sorozat harmadik részén dolgozik.

"2014-ben ünnepeljük Shakespeare 450. születésnapját, 2016-ban pedig halálának 400. évfordulójára emlékezünk" - emlékeztetett Doran, hozzátéve, hogy a bárd munkásságát ünneplő hároméves programsorozatot nagyszabású záróesemény fogja megkoronázni 2016-ban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!