Dab-verés a karácsonyfa alá

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék vs. Dab.Docler
Miskolci Jegesmedvék vs. Dab.Docler - © Fotó: Kozma István
A Jegesmedvék remek játékkal, ismét komoly vereséget mértek a Dunaújvárosra, és újra a MOL Liga tabellájának élére ugrottak.

A mérkőzésből alig telt el tíz másodperc, amikor Kalninsnak már védenie kellett Dudas nagy bombáját. Nagy küzdelem folyt ezután a jégen, a hazaiak többet veszélyeztettek, de egyik kapus sem unatkozhatott. Mindkét csapatnak volt egy-egy emberelőnye, de nem tudták azt gólra váltani. A 15. percben Láda Balázs harcolt meg egy korongért, majd a kék vonal közeléből váratlanul kapura lőtt és a korong a jobb felső sarokba vágódott (1-0). Az utolsó percekben is folytatódott a nagyiramú, lüktető játék, helyzetekkel itt is, ott is, de Bálizs és Kalnins is állta a sarat.

Metcalfe gyönyörű emelése

A második harmadban nem sokat változott a játék képe. Az 5. percben Cohen passzával Metcalfe léphetett ki, de fölé lőtt. Fél perc múlva Szappanos mehetett el szólóban, de Bálizs védett. Ekkor Segertet kiállították, és ezt a fórt értékesítette a Dab: először Martine még a kapuvasat találta el, de nem sokkal később Szappanos már a bal felső sarokba lőtt (1-1). A 7. percben Galanisz a padról beugorva kezdett hevesen reklamálni, mire gyorsan kapott egy 10 perces fegyelmit A 14. percben Miskolczi maradt egyedül Kalninssal szemben, de ravasz lövését hárította a kapus. A 16. percben ismét vezettek a Jegesmedvék: Cohen az alapvonal mögül remek passzal hozta helyzetbe az éppen a kapu elé érkező Metcalfot, aki gyönyörű csuklómozdulattal, fonákkal emelt a hálóba (2-1).

Dudas ismét bombázott

A harmadik harmadot óriási lendülettel kezdték a Jegesmedvék, egymás után alakították ki a helyzetek, de Kalnins mindig odaért. A hazai nyomás a 10. percben érett góllá: Dudas a kék vonalról elemi erővel bombázott a jobb felső sarokba (3-1). A 13. percben Szappanos vezethette rá egyedül a korongot Bálizsra, de nem tudott túl járni a miskolci kapus eszén. A 14. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, de a Jegesmedvék remek védekezéssel húzták ki a két percet. Szűk két perccel a vége előtt a Donald Maclean levitte kapusát, de erre végül ráfáztak a vendégek. Már csak 38 másodperc volt hátra, amikor Dansereau a megszerzett korongot az üres kapuba lőtte (4-1).

A Jegesmedvék a mérkőzés döntő részét kontrollálva, magabiztosan győzték le a Dunaújvárost, ezúttal „csak” négy góllal terhelve meg a hálójukat.JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler

4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Miskolci jégcsarnok, 1300 néző, v.: Beniac, Bachurik, Kis-Király, Muzsik.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

Dab.Docler: Kalnins – Eskelinen, Somogyi, Berlisk, Pozsgai, Hruby, Martine, Szepessy, Papp, Hüffner, Magosi, Nagy, Léránt, Gröschl, Mestyán, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Azari, Szappanos, Sevela(k). Edző: Donald Maclean.


Gól: Láda B., Metcalfe, Dudas, Dansereau ill., Szappanos

Kiállítás: 10 perc illetve 4 perc (+10 perc fegyelmi Galanisz)


Majoross Gergely: – Rangadót nyerni mindig nagy fegyvertény. Voltak fordulópontok, amikor a vendégek is betalálhattak volna, de Bálizs remekül védett. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ezeket jó arányban használtuk ki, közben pedig egy gólon tartottuk a kitűnő csatárokkal rendelkező Dab-ot. Úgy gondolom mindent összevetve megérdemelten győztünk.

Donald Maclean: – Nagy csalódás számomra ez a mérkőzés. Lassan játszottunk, nem tudtunk kellően felpörögni. A Miskolc keményebben és jobban játszott.