Döntöttek Ónodon: a pénz beszélt…

Ónod – A önkormányzat, anyagi nehézségek miatt, megszüntette a sajátos nevelési igényű tanulók két összevont osztályát. A képviselők a település és a húsz gyermek érdekét egyaránt nézték.

A kicsik Miskolcon tanulhatnak, utaztatásukat a tb finanszírozza, vagy az önkormányzat fedezi a bérletköltségüket. Nagy Andrásné, a Hátrányban Élőket Segítők Egyesületének elnöke: „Jogi lépést megteszünk annak érdekében, hogy a fenntartóval közös nevezőre jussunk. Ellenkező esetben feljelentést teszünk az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál és minden fórumon.”

Bacsó János polgármester: „Melyik önkormányzat vállalhat fel olyan közoktatási feladatot, amelyet a törvény nem tesz kötelezővé számára? Mi az érintett gyermekek valós érdeke? Az, hogy három-négy évfolyam összevontan, hiányos szakmai feltételek mellett tanuljanak, vagy külön osztályokban, a képességeiknek megfelelő képzésben részesüljenek? Az önkormányzatnak vannak kötelezettségei, a szülőket csak jogok illetik? Egy felelős képviselő-testület 6 millió forintot csupán a település 20 gyermeke oktatására költsön, vagy 2500 ember javára fordítsa? A jogvédő civilek inkább a törvényesség betartását kérjék számon.”