Helyi közélet

2013.07.06. 19:27

Nézőpont: Búza tér

<em>Búza tér. Kamaszkoromtól ez a hely központi szerepet játszott az életemben, alsózsolcaiként, sárga buszosként. A gimnázium első osztályától megismertem minden zugát, kátyúit, árusait</em>. <strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Búza tér. Kamaszkoromtól ez a hely központi szerepet játszott az életemben, alsózsolcaiként, sárga buszosként. A gimnázium első osztályától megismertem minden zugát, kátyúit, árusait. Pásztor Attila jegyzete.Aztán az első igazi munkahelyem is itt van, pár száz méterre, így végképp magához láncolt. Sok éve már csak úgy hívom, hogy Pászti bermuda-háromszöge, mert bizony elárulom, telik el úgy hónap, hogy nem jutok el a klasszikus centrumig, csak ugye ha meccs van, a diósgyőri stadionig.

Emlékszem jól, sok évvel ezelőtt, amikor az egyik alapegységben úgy 22.33 körül jött a műszakváltás végzős fele, és 17 méteres sor állt a pultnál, csak úgy füstölt a sörcsap a pörgéstől. Igaz munkás emberek igaz sorsait hallgathattam akaratlanul, meg, hogy „Gyere mán oszt igyál sört, mi van veled?!”. Volt egy ember, amikor meg- ismertem ő a 9-1-es mellett voksolt, tudományos alapon: „Az az egy, tudod, hogy meg- kösse a csersavat...” Aztán az idő múlásával 4-1-re csökkent a méret, majd maradt a 2-1. „Tudod öcsém válcság van, utolért a recepció...”

Lassan fogytak a munkások, a szombat esti lázra készülő fiatalok, az emberek. Gondolom, nem mintha nem lennének szomjasak, de lassan műszak sincs, pénz se nagyon és a bulik is egyre inkább háziasodnak, nyilván olcsóbb. Jelzem, az utóbbi hónapokban vagy négy alapegység zárt be a bermuda-háromszögemben, elnyelte őket a „mély”. Ez azért jelzés értékű, tudják, ha már a kocsma is bezár, ott valami nem kerek. „Tudom öcsém válcság van...” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában