Cukkinivel verte vissza a medvetámadást egy amerikai nő

Cukkinivel verte vissza a medvetámadást egy amerikai nő
A kertjében termett cukkinival verte vissza egy kilencven kilogrammos fekete medve támadását egy amerikai nő Montana államban – közölte csütörtökön a helyi rendőrség. A nő nem sérült meg.

A támadás helyi idő szerint szerda este, nem sokkal éjfél után történt a Montana állam nyugati részén található Missoula megyében – közölte a megyei sheriff hivatal. A fekete medve a nő házának hátsó kertjében rátámadt az egyik kutyára, majd amikor a nő egy üvöltéssel magára vonta az állat figyelmét, a medve rárontott, és a lába felé kapott.

Rich Maricelli rendőrhadnagy elmondása szerint ekkor a nő gyorsan beugrott a háta mögött lévő ajtón, majd a konyhapultra nyúlva felkapta a legközelebbi tárgyat: egy harminc centiméteres cukkinit. A nő fogta a kertjében termett zöldséget, és a kilencven kilogrammos állathoz vágta. A zöldség a medve fejének csapódott, amire az állat elmenekült.

Maricelli közölte, hogy nőt, akiknek a nevét nem hozták nyilvánosságra, nem kellett orvosi ellátásban részesíteni. Az állatvédelmi hatóság emberei közben keresik a medvét.
– Független Hírügynökség –