CT-vizsgálatra készült halála előtt Kolonics György

Egy debreceni klinika úgynevezett Hibrid cardio CT-vizsgálatára készült halála előtt Kolonics György. Az érintett egészségügyi központ hétfő esti közleménye szerint nem a sportoló kérte a vizsgálatot, hanem a cég kereste meg csakúgy, mint több más élsportolót.

A PET-CT Orvosi, Diganosztikai Kft. az elmúlt hónapokban több élsportolóval vette fel a kapcsolatot, hogy szívvizsgálatot végezzenek el. A debreceni egészségügyi központban úgynevezett Hibrid cardio-CT vizsgálatot végeznek, ez – a hagyományos CT vizsgálattól részletesebb képet ad a páciens szívéről.

A cég illetékese Kolonics Györggyel is felvette korábban a kapcsolatot, közleményük szerint az olimpikon “érdeklődést mutatott a vizsgálat iránt”. A Független Hírügynökség információi szerint az elmúlt napokban egyeztettek volna a pontos időpontról.

A cég közleménye azt is leszögezi, hogy a módszer alkalmazása “különösen indokolt a kardiológiai szempontból fokozott kockázatú személyek esetén”, még akkor is ha klinikai betegségről nincs szó.

A 36 éves, ötödik olimpiájára készülő Kolonics György kedden délelőtt lett rosszul edzés közben, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Az első mentőautó 17 perc alatt ért a helyszínre, ám a vizsgálatok szerint lehetett volna olyat is találni, amelyik feltehetően gyorsabban ér ki. Így az ügyben fegyelmi indult a mentőknél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya közben közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a sportoló halálát.