Csütörtököt mondott a pisztoly, ezen múlott az életük Izsófalván

Akt.:
Csütörtököt mondott a pisztoly - illusztráció
Csütörtököt mondott a pisztoly - illusztráció
Debrecen, Miskolc, Izsófalva – Jogerősen tizenöt év fegyházat kapott az izsófalvi önbíráskodó.

A vádlott férfi és a sértett nő között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt. 2015-ben a férfi nagyobb összeget adott kölcsön párjának. A kapcsolat még abban az évben megszakadt és a visszakövetelte a pénzt, melynek érdekében a nőt többször bántalmazással fenyegette.

Aztán 2015 szeptemberében a magához vette az engedély nélkül tartott fegyverét és a Izsófalvára ment, volt párja és annak barátja lakására. A pár éppen a teraszon tartózkodott, a támadó fegyverrel a kezében beterelte őket a házba, majd a fegyvert rájuk szegezve, megöléssel fenyegette őket, valamint követelte tőlük, hogy mondják el, van-e közöttük szerelmi kapcsolat. Megpróbálta a fegyvert elsütni, azonban az nem sikerült, ezért egyikőjüket a halántékán a fegyver markolatával megütötte, mely 8 napon belül gyógyuló sérülést eredményezett.

A vádlott többszöri kérdésére a sértettek azt állították, hogy nincs köztük semmilyen kapcsolat. Így a vádlott megnyugodott, megígértette, hogy nem jelentik fel a rendőrségen, majd a helyszínt elhagyta.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017. júniusában Cs. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa jogerős döntésében most megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét, a vádlott önbíráskodás bűntettének kísérletét folytatólagosan elkövetettnek minősítette. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, azaz 15 évet kell fegyházban letöltenie az önbíráskodónak.

– Szaniszló Bálint –


Nem sült el a pisztoly - illusztráció
Miskolc, Izsófalva - Szerelemféltésből ragadott fegyvert a féltékeny férfi Izsófalván, a fegyver azonban nem működött. Kedden folytatja a Miskolci Törvényszék a CS. A. ellen „több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt” folyamatban lévő büntetőügy ...

Nem sült el a pisztoly - illusztráció
Izsófalva, Miskolc - Csütörtököt mondott a fegyver a féltékeny férfi kezében. Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt kezdődött kedden büntetőper Cs. A. ellen a Miskolci Törvényszéken. Nem sült el a pisztoly Mint korábban már írtunk róla, a miskolci férf...

Izsófalva, Miskolc - Elrendelte előzetes letartóztatását az illetékes járásbíróság annak az izsófalvai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint szerelemféltésből két embert akart megölni.Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a...