itt a vége

2019.08.07. 09:05

Bejelentette visszavonulását Diego Forlán

Negyvenévesen köszön el a profi futballtól.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Iván Franco

„Úgy döntöttem, hogy abbahagyom a professzionális labdarúgást” – mondta az uruguayi csatár, aki legutóbb a hongkongi Kitchee SC-ben futballozott.

Forlán megcsókolja a trófeát a labdarúgó Copa America döntőjében játszott Uruguay-Paraguay mérkőzés végén Buenos Airesben 2011. július 24-én. Az uruguayi válogatott 3-0-ra győzött. Forlán 2 góllal járult hozzá a győzelemhez
Fotó: Marcelo Sayao / MTI/EPA

„A közelmúltban felajánlották, hogy tovább játszhatok, én pedig kifogásokat kerestem, mert már nem vagyok versenyképes, ez az egész túl nehézzé vált” – indokolta lépését.

Forlán, akit a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon a legjobb játékosnak választottak, 112 fellépést követően 2015-ben vonult vissza a válogatottól, mellyel vb-elődöntős volt, illetve Copa Americát nyert 2011-ben.

Klubszinten megfordult többek között az Independientében, a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Atlético Madridban, az Internazionaléban és a Penarolban. Az Atléticóval 2010-ben Európa-liga-győztes lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában