Csúszós utak – súlyos balesetek Kelet-Magyarországon

Egymást követték a súlyos balesetek csütörtökön nap közben Kelet-Magyarországon. Vámosgyörk és Jászárokszállás között egy ember meghalt, hatan megsérültek, mikor egy busz és egy traktor karambolozott. Hajdúböszörménynél nyolc ember sérült meg egy balesetben, de a megyében több kisebb balesethez és árokba csúszott autóhoz is kellett segítséget kérni.

Vámosgyörk és Jászárokszállás között reggel egy traktor és egy autóbusz ütközött össze. A két balesetet szenvedett jármûnek még másik két autó is nekiütközött. Ezek után pedig az árokba csúszott még két személyautó, a síkos úton nem tudták elkerülni a balesetet. A traktor vezetõje meghalt, a buszon négyen sérültek meg, a kocsikban ketten.

A 35-ös fõúton Pród és Hajdúböszörmény között történt reggel súlyos baleset. Egy iskolabusz ütközött egy elõzésben lévõ kocsival. Az ütközés miatt az iskolabusz az árokba csúszott. A buszon lévõk közül három gyermek sérült, illetve az autó vezetõje. A helyszínre két mentõautó érkezett. Épp a betegeket látták el a mentõben, mikor hátulról beléjük hajtott egy menetrendszerinti autóbusz. Ebben az ütközésben egy baleseti helyszínelõ, három mentõs és a mentõben éppen ellátott két gyermek sérült meg ismét.

A hajdúböszörményi, nyolc ember sérülésével járó közlekedési baleseten kívül egymás után több karambolhoz vagy árokba csúszott jármûhöz hívták a rendõrséget csütörtökön Hajdú-Bihar megyében, ahol a reggeli órákban köd, és az utakra lefagyott hó nehezítette a közlekedést. Debrecenben délig három karambol volt, két esetben csak a jármûvekben keletkezett anyagi kár, a harmadikban egy ember könnyebben sérült. A 35-ös fõúton Debrecen és Jósa között öt kocsi ütközött össze, személyi sérülés ott nem történt.Sporthírek