Magyarország

2013.01.15. 17:01

Újabb negyvenmillió forintra pályázhatnak a nemzetiségek

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - Március végéig újabb negyvenmillió forintra pályázhatnak a nemzetiségek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - Március végéig újabb negyvenmillió forintra pályázhatnak a nemzetiségek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.Közleményük szerint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) kedden két pályázatot tett közzé. Ezek keretében a nemzetiségek az anyaországi nemzetiségi pedagógus-továbbképzések és a nemzetiségi táborok támogatására pályázhatnak március 31-ig.

Mint írták, "az anyaországi nemzetiségi pedagógus-továbbképzések támogatására" kiírt pályázat célja az ilyen programok megvalósításának segítése, illetve a közismereti tárgyakat nemzetiségi nyelven oktató pedagógusok számára szervezett szaknyelvi továbbképzések támogatása. A pályázat megvalósítására rendelkezésre álló keretösszeg tízmillió forint.

"A nemzetiségi táborok támogatására" közzétett pályázat célja a nyelvi környezetben megvalósuló anyanyelvi programok (többek között táborok, erdei iskolák) megvalósításának támogatása, ez azt a célt szolgálja, hogy a hazai nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók anyanyelvi környezetben gyakorolhassák, ezáltal elmélyíthessék nyelvismeretüket, bővíthessék a nemzetiségi népismeret részét képező, anyaországgal kapcsolatos történelmi, földrajzi, néprajzi ismereteiket.

Továbbá cél az is, hogy támogatásban részesüljenek a nemzetiségi, kulturális tartalmú, kidolgozott tábori programmal rendelkező anyanyelvi hagyományőrző táborok és anyanyelvi hitéleti táborok. Ezen pályázat megvalósítására rendelkezésre álló keretösszeg harmincmillió forint - olvasható a minisztérium közleményében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!