Friss hírek

2008.09.26. 12:22

Magyar filmek a nagyvilágban

<p>A Delta Rióban, a Nincs kegyelem és A nyomozó Reykjavíkban, az Iszka utazása pedig Lyonban látható a napokban - adta hírül pénteken a Magyar Filmunió.</p>

Hatvan ország részvételével rendezik meg 10. alkalommal szeptember 25-és október 9-e között. a "Festival do Rio" filmfesztivált a brazil megapoliszban. A csaknem 350 alkotást felvonultató fesztiválra Mundruczó Kornél többszörös díjnyertes Delta című filmje kapott meghívást. A 30 helyszínen megrendezett 15 napos fesztiválon évente 250 ezer látogató nézi meg a kortárs filmtermés legjobb alkotásait.

Ragályi Elemér Nincs kegyelem című filmje indul a Reykjavíkban csütörtökön kezdődött nemzetközi filmfesztivál fődíjáért, az Arany Lunda díjért. A Pusoma Dénes tragédiáját feldolgozó filmet Ragályi Elemér az izlandi fesztivál közönségnek személyesen mutatja be.
A nagy nemzetközi filmfesztiválok kedvenceiből válogató "Open Seas" program pedig Gigor Attila A nyomozó című első játékfilmjét mutatja be Reykjavíkban.

Az Iszka utazása franciaországi premierjét Lyonban tartják a "Hors Ecran" nemzetközi filmfesztiválon. Bollók Csaba személyesen mutatja be a Déli-Kárpátok bányavidékén forgatott filmjét a vasárnap kezdődő lyoni filmünnepen. Bollók Csaba filmje tíz filmmel kel versenyre a filmfesztivál fődíjáért, amelynek sorsáról a közönség dönt. A lyoni fesztivál díszvendége Colin Firth lesz.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!