Csuklyával a fején, konyhakéssel ment rabolni a 14 éves lány

Csuklyával a fején, felfegyverkezve próbált meg kifosztani egy 14 éves lány egy vas-műszaki boltot kedden Hosszúhetényben. A gyerek egy konyhakéssel hadonászott az üzletben, de pénz végül nem szerzett. A fiatalt még az utcában elcsípték. A rendőröknek azt mondta, az ötletet egy bankrablós filmből merítette.

A 14 éves lány konyhakést ragadott, így próbálta meg kirabolni a hosszúhetényi vas-műszaki boltot még kedden. A fejére csuklyát húzott, majd “fegyverével” halálosan megfenyegette az üzletben dolgozó nőt, ezután pedig a bevételt követelte tőle. Bár hadonászott is a késsel, de az eladó nem adott neki pénzt. Ekkor a fiatal támadó azt mondta: ez csak figyelmeztetés volt, legközelebb már gyilkolni fog. Ezután elment.

A boltos egyből szólt a helyi körzeti megbízottnak, aki még az utcában fülön csípte a lányt. A kihallgatáson mindent beismert, és azt is elmondta, hogy előző este egy bankrablós filmet látott, abból merítette az ötletet és a bátorságot. Pénzre egyáltalán nem volt szüksége, mert rendezett körülmények között él. Elmondása szerint megbánta, amit tett.

A rendőrség a fiatal ellen felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt indított eljárást – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdai közleményében Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
– Független Hírügynökség –

Címkék: ,hirdetés


hirdet�s