Csúcstechnológiás hadieszközöket foglaltak le a borsodi rendőrök

Miskolc – Csúcstechnológiás hadieszközöket foglaltak le a borsodi rendőrök és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai közös akciójukon. 

A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával akartak a gyanúsítottak vadászni Magyarországon. Az egyikük szolgált is az idegenlégióban, ő lopta ki az úgynevezett harmadik generációs csúcstechnikai eszközöket, amelyeket a magyar hadseregben sem használnak. Több tucat távolságmérővel felszerelt éjjellátó készüléket, lézeres irányzékot, távcsöveket foglaltak le. Egy részük laptoppal összekapcsolva akár rakétaindításra is alkalmas.

Június 24-én fogták el azt az ormosbányai fuvarozót, akinek kamionjábanátcsempészték a több mint 100 millió forintra becsült eszközöket. Az akcióban mintegy 40 rendőr vett részt. 41 darab éjjellátó készüléket, 2 lézertávmérőt, 8 elektrooptikai irányzékot, 1 lángrejtőt, 2 hidraulikus fegyverállványt és 7 fejadaptert foglaltak le. A rendőrség a haditechnikai eszközök megrendelőjét, egy 36 éves kazincbarcikai férfit őrizetbe vette, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a francia idegenlégiót is tájékoztatta, és visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással bűntett miatt eljárást indított.