Sport

2015.09.05. 19:24

Szolnok után Bascovban is az éremszerzés a cél

Miskolc - A Diósgyőri KKSC kenusa úgy érzi, esélyük van két dobogós helyezésre Romániában.

Miskolc - A Diósgyőri KKSC kenusa úgy érzi, esélyük van két dobogós helyezésre Romániában.

Az idei szezon hajrája következik Viola Viktor, a DKKSC versenyzője számára, aki a múlt héten Szolnokon megrendezett felnőtt országos bajnokságon bronzérmet szerzett C-2 1000 méteren, újpesti társával, Fekete Ádámmal. Az egység az előfutamában még csak 3:50.850 perces időt hozott és ezzel lett második, a döntőre azonban alaposan feljavultak, hiszen 3:39.310-zel lettek harmadikok.

– Itthon azért jobban lehet taktikázni, mint külföldön, hogy esetleg nem nyomjuk meg úgy az előfutamot, marad egy kis energia a későbbiekre is – nyilatkozta lapunknak Viola Viktor. – Magát az időt, a tíz másodperces javulást önmagában nem érdemes nézni, inkább egymáshoz képest viszonyítunk, ráadásul az előfutamban volt némi szembeszél is, ami a fináléra mérséklődött.

Az utolsó métereken

A diósgyőriek 1993-as születésű versenyzője az ob-val kapcsolatban megjegyezte még:

– Annak örülök, hogy bronzérmesek lettünk, mert eddig nem volt érmem felnőtt országos bajnokságról – fogalmazott Viola Viktor. – Amiatt viszont kicsit csalódottak voltunk, hogy nem sikerült megszerezni a második helyet, amivel bekerülhettünk volna a felnőtt válogatottba. Sokáig az ezüstös pozícióban haladtunk, de az utolsó néhány méteren megelőztek bennünket Korisánszky Dávidék, és fél másodperccel hamarabb érkeztek a célba. Igaz, a formát nem is az ob-ra hegyeztük ki: a portugáliai korosztályos világbajnokság után, amelyen negyedikek voltunk, pihentünk egy kicsit, s az azóta eltelt rövid idő alatt nem tudtunk annyira formába lendülni.

A hosszabbikon jobban

A DKKSC kenusa hétfő óta Dunavarsányban edzőtáborozik, ahonnan szombaton délután érkezik haza, ugyanakkor a vasárnapi pihenőnap után visszatér ugyanide, és folytatja a munkát egészen szeptember 12-ig. Az edzések oka, hogy közeleg a korosztályos Európa-bajnokság a romániai Bascovban, ahová szeptember 15-én utazik el a magyar küldöttség.

– Az U23-asok között indulok majd a kontinensviadalon, C-2 500 és C-2 1000 méteren párommal, Fekete Ádámmal – tájékoztatott Viola Viktor. – Mi a tervünk, az elképzelésünk? Jó lenne mind a két számban érmet hozni… A nyári vb-n, ezer méteren csupán hat századmásodperccel szorultunk le a dobogóról, ez azért biztató. A két táv közül a hosszabbikon érezzük jobban magunkat, az a hangsúlyosabb, az ötszázra külön nem készültünk, de reméljük, hogy azon sem vallunk szégyent. Ha visszatérünk az időre, amit az ob-n mentünk: amikor kivívtuk a jogot a világbajnokságon való indulásra, akkor 3:31.474 perc alatt tudtuk le a pályát, ami azért a nemzetközi mezőnyt tekintve sem rossz, ezzel Bascovban esélyünk lenne az élbolyban végezni.

A romániai vetélkedés Viola Viktor idei utolsó versenye, ezt követően ugyanis befejeződik számára a 2015-ös szezon. Kevéske szünet után azonban elkezdi majd a fizikai erősítéseket a diósgyőri kenus, aki még 2016-ban is az U23-asok között fog lapátolni.

ÉM-MI


A tények

Országos bajnokság, Szolnok (C-2 1000 m)

1. Sarudi Pál, Kiss Tamás (Közgép SE, Csepeli KKSE) 3:37.040 p.

2. Varga Dávid, Korisánszky Dávid (Graboplast Győr, KSI SE) 3:38.770 p.

3. Viola Viktor, Fekete Ádám (Diósgyőri KKSC, Újpesti TE) 3:39.310 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!