Csőtörés: négy napja ömlik a víz a Középszeren

Péntektől áll a víz a bérház előtt
Péntektől áll a víz a bérház előtt - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A miskolci Középszer utca 62. szám előtt péntek déltől ömlik a víz – jelezte egyik olvasónk még vasárnap. Hétfő délelőtt megnéztük, még akkor is egy MIVÍZ-es szalaggal kijelölt területen folyt a víz.

Panaszos olvasónk elmondása szerint a csőtörés péntek délben kezdődött, délután szóltak a vízműveknek, majd szombat délelőtt kiment két szakember, leraktak három bóját, és elmentek. Ezt követően többször is telefonáltak a vízműveknek, de semmi nem történt. Mint megtudtuk: a MIK Zrt. ügyeletére is beszóltak, de azt a választ kapták, ez nem a cégre tartozik.

„A víz már a homokot is kimosta, nem lehet, hogy senkire nem tartozik. Rendkívül sok víz elfolyt és elfolyik, amit nekünk kell kifizetni” – fogalmazott keserűen az ott lakó.

kozepszer_62_csotores_01

Miután a helyzet még hétfőre sem változott, megkerestük a szolgáltatót, ahol a következő választ kaptuk: „Társaságunk diszpécserszolgálatára péntek 14.35-kor érkezett a bejelentés, miszerint intenzív vízfolyás tapasztalható a Középszer utca 62. szám előtti parkolóban. A MIVÍZ Kft. munkatársai a helyszíni kivizsgálás alkalmával a hibahelyet még aznap megjelölték. A hétvégére való tekintettel a vizet nem zárták el, hogy a környéken lakók ne maradjanak ivóvíz nélkül erre az időre.”

Türelmet kérnek

A javítással kapcsolatban megtudtuk, hétfőn lezárták a parkolót, délután a két érintett lépcsőházat kiértesítik, és kedden megkezdődik a sérült Középszer 62–64. szám ivóvízbekötővezeték-javítása. A szolgáltató a környéken élők türelmét kéri a javítás befejezéséig.

ÉM-NSZR