Csoportos létszámleépítésre készül a Leoni Hungária Kft. Egerben

Augusztus végéig 330 munkahely szűnik meg a Leoni Hungária Kft.-nél – közölte a Független Hírügynökséggel Ötvös Tamás ügyvezető igazgató. A dolgozók csaknem felét küldik el a tervek szerint. A cég a nagy szériában gyártott termékcsoportját, az Audi A6-osokhoz készített motorikus kábelköteget új helyszínen, Tunéziában készítik ezentúl ugyanis. Az egri cégnél a kisszériás autók – a Laborghini és az Audi R8-as kábelkötegeinek – gyártása marad, valamint az ezt kiegészítő prototípusgyártás és a termékfejlesztés.

A cégvezető szerint egyebek mellett azért döntöttek a leépítés mellett, mert az autóipar beszállítói piacán csökkennek az árak, a magyarországi előállítás költségei viszont nőnek, így nem éri meg tovább a jelentős munkaerőt igénylő gyártást Magyarországon végeztetni.

Az átszervezéssel 2007. augusztus 30-ig 330 munkahely szűnik meg a cégnél Egerben. Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ egri kirendeltségével közösen a vállalat területére kihelyezett irodában tanácsokat adnak az érintett dolgozóknak, állásbörzéket, szakmai átképzéseket is szerveznek nekik.