Friss hírek

2009.02.20. 21:07

Influenzajárvány idején a legveszélyesebb a pneumococcus-fertőzés

<p>A pneumococcus elleni védőoltás fontosságára figyelmeztet a Gyermekeink Egészségvédelméért Alapítvány (GEA). Pénteki közleményükben arra hívják fel a figyelmet: az influenzajárvány idején különösen nagy veszélynek vannak kitéve a beoltatlan gyerekek. Az influenzavírus miatt legyengült immunrendszer ugyanis nem képes megfelelően védekezni a pneumococcus baktérium ellen.</p>

A GEA emlékeztet: amerikai kutatók szerint az 1918-ban kitört világméretű spanyolnáthában, azaz influenzajárványban valójában nem a vírus, hanem a pneumococcus baktérium okozta több mint 50 millió ember halálát.

Az alapítvány emlékeztet arra, hogy tavaly október óta már minden 2 évesnél fiatalabb gyermek ingyen kaphatja meg a pneumococcus elleni védőoltást, de a GEA szerint azoknak a szülőknek is érdemes megvennie a vakcinát, akiknek 2-5 éves a gyermekük. Ebben a korosztályban ugyanis nagyobb eséllyel fordulnak elő az akut középfülgyulladások vagy a súlyos tüdőgyulladások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!