Csoportelsőséget ért a remek hajrá a Jegesmedvéknek Zsolnán

Akt.:
Csoportelsőséget ért a remek hajrá a Jegesmedvéknek Zsolnán
Miskolc – Kedden este negyedik Visegrád Kupa-meccsét megnyerte a DVTK Jegesmedvék hokicsapata és ezzel első lett a csoportjában.

A piros-fehérek kedden Zsolnán léptek jégre és mindenképpen ki akarták köszörülni a vasárnap elszenvedett súlyos vereségüket, a nem várt 6-1-es kudarcot.

Egyet-egyet

Az első harmadban partiban voltak a hazaiakkal: a helyzetek közül mindkét oldalon egyet-egyet értékesítettek. A második húsz percben a zsolnaiak kicsivel határozottabban korongoztak a háló előtt, így előnybe kerültek.

Fordult a kocka

A piros-fehérek a záró húsz percben mindent egy lapra tettek fel és jól teljesítettek, mert Ritó révén kétszer is sikerült bevenniük a szlovákiai alakulat hálóját, míg a sajátjuk egyszer sem rezdült. A DVTK Jegesmedvék gárdája tehát két nap alatt lábra állt és bebizonyította, hogy északi szomszédaink ellen ugyanúgy képes eredményesen szerepelni, mint a magyar gárdákkal szemben.

Folytatás újra a Zsolna ellen

A kétmeccses negyeddöntős párharcok első felvonását (MAC-Nitra, Zilina-DVTK, UTE-Poprad, Érsekújvár-Fehérvár) október 4-én játsszák, a visszavágókat egy héttel később, ellentétes pályaválasztással rendezik.

ÉMJegyzőkönyv

MsHK Zilina (szlovákiai) – DVTK Jegesmedvék
3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

Zsolna, 100 néző. V.: Valach (Durmis, Sevcíl).

MsHK Zilina: Mikolas – Rogon, Poulin 1, Harant 1, Stupka (1), Hatala (1) – Klimenta (1), Pitt, Mendej, Jurasko, Ondrus – Holovic, Huzevka, Melisko, Jurik (1), Svihalek (1) – Vana, Handlovsky 1 (1), Mikus, Konecny, Roman – Tomek (cserekapus). Vezetőedző: Stanislav Skorvánek.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Leppanen (1), Magosi 1, Galanisz (2), Miskolczi – Láda B., Rantanen, Pavuk (1), Vas 1, Lukacevic (1) – Vojtkó, Gőz, Sakaris (1), Kulmala, Ritó 2 – Bernáth, Karda, Köllő, Albert, Tóth G. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Stanislav Skorvánek: – Az utolsó felvonás nem sikerült számunkra és ezt csalódásként éltük meg. Győzelemre készültünk, de kihagyásaink miatt vereség lett belőle.

Mikael Tisell: – Tényleg remek mérkőzést vívtunk. Egyszerűen játszottunk, jól védekeztünk és remekül használtuk ki a helyzeteinket, remek meccset nyertünk meg, igazi csapatként játszottunk. Igazán boldog vagyok, hogy nehéz helyzetekből is képesek vagyunk a fordításra és azért is, mert megnyertük a csoportunkat.


További keddi eredmény:

  • UTE-HK Nitra 3-6 (2-1, 0-3, 1-2)

Az alapszakasz végeredménye:

Szlovákiai csoport:

1. HK Nitra 8 pont,
2. HK Poprad 7,
3. HC Nové Zámky 6,
4. MsHK Zilina 4

Magyarországi csoport:

1. DVTK Jegesmedvék 6 pont,
2. Fehérvár AV19 4,
3. UTE 1,
4. MAC Budapest 0

A további menetrend a Visegrád Kupában:

Negyeddöntők (2017. október 4. és 11.):

  • HC Nové Zámky – Fehérvár AV19
  • MsHK Zilina – DVTK Jegesmedvék
  • UTE – HK Poprad
  • MAC Budapest – HK Nitra

Elődöntők:

  • 2017. november 15. és 29.

Döntő:

  • 2018. január 10. és 17.