Friss hírek

2009.12.12. 18:38

"Körbeölelték" a vonatot - demonstrációval búcsúztak a vasúttól Zajtán

<p>Mintegy félszázan tiltakoztak szombaton délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zajta település vasútállomásán a 27 km hosszú, Fehérgyarmat-Zajta szárnyvonal bezárása ellen. A településen 111 év után, vasárnap szûnik meg a vasúti közlekedés.</p>

A demonstráción több érintett település polgármestere mellett Tilki Attila, a térség fideszes országgyûlési képviselõje is részt vett. A szónokok átgondolatlannak és megalapozatlannak tartották a vonal bezárását. Tilki Attila szerint a vasúti közlekedés környezetkímélõ, és ezt nem tudja a közúti közlekedés kiváltani abban a térségben, ami egyébként is az ország 33 legelmaradottabb, leghátrányosabb kistérségeinek egyike. Pintye Albert, Zajta polgármestere szerint a buszközlekedéssel legrosszabbul azok a diákok járnak majd, akik hétvégenként nagy csomagjaikkal kénytelenek lesznek a kényelmes vonat helyett inkább a szûkös és drágább buszt választani. A tiltakozók a demonstráció végén megfogták egymás kezét és mintegy, "körbeölelték" a motorvonatot.

A 27 kilométeres szárnyvonalon korábban naponta nyolc vonatpár közlekedett. Vasárnaptól Fehérgyarmat és a román határ menti Zajta között autóbuszok szállítják az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!