Csökkenthető a távhő alapdíj

A távhő alapdíjának 5%-os csökkentését kezdeményezi a nyíregyházi önkormányzat szocialista frakciója – erről tartott pénteken sajtótájékoztatót Tukacs István alpolgármester, Nagy László frakcióvezető és Dévényi József képviselő.

A városvezető a szakmai érveket ismertette. Az önkormányzat úgy látja, hogy szükséges az alapdíj csökkentése, hiszen ezen a fogyasztók nem tudnak spórolni. A fogyasztás esetében a nyitásprogram megvalósulása már lehetőséget biztosít az egyéni szabályozásra és a takarékoskodásra, valamint a panel program keretében megújuló lakótömbök energiatakarékossá tétele is megtakarítást eredményezett a lakóknál.

További kedvezmény

Szintén a fogyasztás árának csökkenését jelenti majd az új erőmű elkészülése, mely 2007-től azt eredményezi, hogy az önkormányzat 15%-kal kapja majd olcsóbban az energiát.

Dévényi József és Nagy László képviselők a fogyasztók jogos igényének nevezték az alapdíj csökkentését, hiszen ezt akkor is fizetniük kell amikor nincs távhőszolgáltatás.

Nagy László felhívta a lakóközösségek figyelmét arra a lehetőségre is, hogyha magunk gyűjtik össze a távhő díját és nem a díjbeszedő megy hozzájuk, további 6% kedvezményt nyújt számukra a Nyírtávhő.

– Sipos Marianna -