Csökkentették a teniszcsillag, Jelena Dokics apjának börtönbüntetését

Csökkentette egy szerb bíróság a teniszcsillag, Jelena Dokics apjának börtönbüntetését – közölte kedden a férfi ügyvédje. A vád szerint Damir Dokics halállal fenyegette meg a belgrádi ausztrál nagykövetet.

Az egykori világranglista-negyedik, 26 éves ausztrál-szerb állampolgárságú teniszezõ apját tavaly májusban tartóztatták le, miután az észak-szerbiai Fruska Gorában lévõ otthonában tartott házkutatásnál a rendõrségi közlés szerint hét vadászfegyvert, egy pisztolyt, és két bombát találtak.

A hatóságok szerint Damir Dokics felhívta az ausztrál nagykövetet, Claire Birgin-t, és azzal fenyegetõzött, hogy rakétát fog lõni a diplomata autójára. Mindez állítólag azért, mert egy nappal korábban az ausztrál Fairfax magazinban interjú jelent meg a lányával, amelyben Jelena azt állította, hogy elidegenedett az apjától, és 2002-ben egyszerûen megszökött a családjától, hogy elkerülje a további konfliktusokat. A teniszezõ többek között azt nyilatkozta, hogy apja bántalmazta õt.

Damir Dokics a telefonos fenyegetésre magyarázatul azt hozta fel, hogy feldühítette az újságcikk. Lánya vádjaira pedig azzal felelt, hogy “nincs olyan gyerek, akit ne vertek volna meg a szülei”.

A férfit januárban 15 hónap börtönre ítélték. A Fellebbviteli Bíróság kedden úgy döntött, hogy egy évre csökkenti a börtönbüntetést – közölte Dokics ügyvédje. Elmondta: a feltételes szabadlábra helyezést kérte, mivel védence tavaly május óta õrizetben van.