Csökkentett sebességhatár a zsolcai körforgónál

Akt.:
Megcsinálták a letarolt szalag­korlátot
Megcsinálták a letarolt szalag­korlátot - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Helyreállították a szalag­korlátot, kirakták­­­ a táblákat is.

A közelmúltban írtunk a zsolcai körforgalom kapcsán arról, hogy két autó is az árokban kötött ki a Miskolcra befelé jövő, úgynevezett „surranó sávnál”, teljesen leamortizálva a szalagkorlátot, és az ezen a részen gyakori kicsúszások miatt sebességkorlátozást terveznek ott. Ez mostanra meg is valósult.

„Az említett útszakasz kapcsán január közepén rendkívüli forgalmirend-felülvizsgálatot tartottunk, melyen – meghívásunkra – a rendőrség is képviseltette magát. Egyetértés született abban, hogy a megengedett sebességet tovább kell csökkenteni 40 km/órára, a behajtási ívben „veszélyes útkanyarulat jobbra” jelzőtáblát kell elhelyezni, a szalagkorlátra 3 „iránytáblát” kell felszerelni a veszély helyének jelölésére, továbbá a forgalmi rend változására is fel kell hívni a közlekedők figyelmét. A felsorolt 7 jelzőtábla kihelyezése január 24-én megtörtént.

szslagkorlatot-csinaljak03-st

Optikai, akusztikai jelek

– A padkát és a szalagkorlátot már korábban is helyreállítottuk, a többszöri károsodás miatt az oszlopok hosszabb szakaszon kilazultak, ezek javításáról is gondoskodtunk – tájékoztatott a Magyar Közút. Ha az eddigi intézkedések nem hozzák meg a kívánt eredményt, keresztirányú, optikai/akusztikus burkolati jelek elhelyezését tervezik. Ez meleg és száraz időjárási körülményeket igényel, ezért tavasszal tudnák megvalósítani.

ÉM-HI


Csak a sofőr utazott az autóban, ő könnyebben sérült meg.
Miskolc - Be kell avatkozni a gyakori kicsúszások miatt a körforgalomnál. Rendszeres a baleset a zsolcai körforgóban Miskolc határában, egészen pontosan nem a körforgalomban, hanem a befelé jövő, úgynevezett surranósávban. A kanyar íve nem teszi lehetővé, hogy nagy sebességgel abszolválja valaki,...