Csökkentenék a hátrányt a szombati rangadón a zsolcaiak

Akt.:
Menougong (balról a 3.) és Yannick (balról a 4.) is a Felsőzsolca „szekerét” tolja
Menougong (balról a 3.) és Yannick (balról a 4.) is a Felsőzsolca „szekerét” tolja - © Fotó: Ádám János
Felsőzsolca, Miskolc, Sajóbábony – Felsőzsolca szorosan ott van a sajóbábonyiak nyomában a megyei I. osztályban.

Úgy néz ki, a 2017/2018-as bajnokság kétszereplős lesz a labdarúgó megyei I. osztályban, már ami az aranyéremért zajló csatát illeti, ugyanis jelenleg Sajóbábony csapata vezeti a táblázatot 40 ponttal, míg mögötte a felsőzsolcaiak állnak a második pozícióban 35 egységgel (a harmadik ózdiaknak 26 pontjuk van).

– Ketten kicsit elléptünk a többiektől, de a sportban, a labdarúgásban kiszámíthatatlan a forma, bárki elkaphat egy jó szériát a mögöttünk lévők közül – mondta lapunknak Sándor Zsolt, a zsolcaiak edzője, aki ezután a kitűzött célról beszélt: – A szezon kezdete előtt azt beszéltük, hogy legyünk benne az első háromban, ha pedig lehetőség nyílik rá, akkor szerezzük meg az első helyet. Tavaly is ez volt az elképzelés, sajnáltuk, hogy a végén olyan csapat nyerte a bajnokságot, amelyik utána nem indult az NB III-ban.

Az ésszerűséget

A tréner azon felvetésünkre, hogy a harmadosztályhoz bizonyos feltételeket biztosítani kellene, az alábbiakat mondta:

– Az előző szezonban megkaptuk az NB III-as licencet, pusztán a pályánkon kellene „finomítani”. Az önkormányzat vezetésével voltak megbeszélések arról, hogy amik szükségesek, azokat a munkákat el tudnák végezni, bár nagy hiányosságok nincsenek, például az ülőhelyeket kellene befedni. Az utánpótlásunk is rendben van, az anyagiakra, a nagyobb segítségre vannak ígéretek, de azért mindent nem adnánk fel a harmadosztályért, azt nem akarnánk, hogy belerokkanjunk, megszűnjünk, nézni kell az ésszerűséget, annak határát.

Önnek melyik a kedvenc csapata a B.-A.-Z. megyei I. osztályban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Minden megyei fociszimpatizáns látja, hogy a gárda elég erős, hiszen többek között vannak NB I-et is megjárt labdarúgók, így George Menougong, illetve Mbengono Yannick, de Szala Ákos és Lippai Gergő neve is jól cseng a futballberkekben.

– Igen, akadnak olyan játékosaink, akikre felnézhetnek a többiek, de ami ennél is lényegesebb: az utánpótláskorú gyerekek találkozhatnak olyan labdarúgókkal, akik megjárták az NB I-et, ez számukra sokat jelent, az ilyen apróságokra is kell figyelni – fogalmazott Sándor Zsolt. – Különben a költségvetést tekintve az osztályban nem vagyunk benne az első háromban, Kundráth Csaba szakosztályvezető nagyon sokat tesz azért, hogy minőségi labdarúgás legyen a városban.

Jól összerakottak

Bizonyára a hét végén sokan választják programként az osztály „szuperrangadóját”, ugyanis szombaton 13 órától az éllovas bábonyiak éppen a zsolcaiakat látják vendégül.

– Egy olyan ellenfélhez megyünk, amelyik nem véletlenül veretlen és első a bajnokságban – nyilatkozta Sándor Zsolt. – Egy jól összerakott csapatról van szó, amelyik kiváló formát mutat, jelenleg nekik áll a zászló, de nyilván mindent meg fogunk tenni a jó eredmény elérése érdekében. Győzelmünk esetén közelebb zárkóznánk hozzájuk, csökkenne az előnyük… Edzőjükkel, Huszák Gézával jó viszonyban vagyok, hiszen pályafutásom során sokat tanultam tőle.

Molnár István


Bőcs vs. Bogács - illusztráció
Miskolc - Elkészítették a 2017/2018-as Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idényének a sorsolását és órarendjét. [poll id="1486"] 1. forduló (augusztus 12–13.) Sz, 17.00: Onga – Encs Sz, 17.00: Bánhorváti – Ózd Sz, 17.00: Szendrő – Sajóbábony Sz, 17.00: Bog...

Illusztráció
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztály 14. fordulójában három mérkőzést játszottak vasárnap. [poll id="1486"] Felsőzsolca – Ózd 2-0 (1-0) Felsőzsolca, 200 néző. V.: Németh. Felsőzsolca: Roza – Csendom, Yannick (Varga), Szemere, Szárnya, Hegedűs, Csattos, Menougong (Kupcsik), Lippai (S...

Fotó: Ádám János
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztály 14. fordulójában szombaton öt találkozót rendeztek meg. [poll id="1486"] Onga – Bogács 1-2 (1-2) Onga, 50 néző. V.: Séra. Onga: Homa – Bazsányi, Tóth D., Kun-Szabó, Varga Zs. (Urszin), Varga K., Tóth R., Hegedűs, Molnár Cs. (Szabó Zs.), Berta,...