Friss hírek

2009.05.14. 16:25

FORMA-1 - Mosley pénteken találkozik a csapatok képviselőivel

<p>A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley pénteken találkozik a Forma-1-es Csapatok Szövetségével (FOTA), hogy a jövőről beszéljenek.</p>

Nemrégiben több nagy múltú istálló bejelentte: előfordulhat, hogy nem indul el jövőre a világbajnoki sorozatban, mert a FIA azt tervezi, hogy bevezeti a szabadon választható költségvetési sapkát, amelyet a csapatok jelentős része ellenez. A költségvetési sapka lényege, hogy egy istálló egy évben csak 40 millió fontot költhet, de nagy technikai szabadságot kap, ám ha úgy dönt, hogy "korlátlanul" költi a pénzt, akkor komoly fejlesztési megszorításra számíthat.

A pénteki megbeszélésen jelen lesz a sportág "mindenható ura" Bernie Ecclestone is. A brit üzletember kiállt a FIA elnökének ötlete mellett, de a Ferrari keddi bejelentése, mely szerint kilép a sportágból, ha bevezetik a költségvetési sapkát, elgondolkoztatta a szakembert. Véleménye szerint az olasz istálló lehet a kulcs a megoldásra.

"Már hatvan éve folyamatosan tagjai a Forma-1-nek. Ők azok, akiket mi sem hagyhatunk figyelmen kívül" - vélekedett Ecclestone. "Jelenleg mindenki nagyon ideges, de ha megbeszéljük a problémákat, minden rendbe jön" - bizakodott a 78 éves üzletember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!