#KuToo

2020.03.27. 10:22

Nadrágot és kényelmes cipőt viselhetnek munka közben a Japan Airlines légiutas-kísérői

A légitársaság egyike azon első vezető japán cégeknek, amelyek változtatásokat vezetnek be az öltözködési előírásaikban a tavaly elindított #KuToo kampány nyomán.

CHIBA, JAPAN - JANUARY 27 : A flight attendant greets the dog during a flight in Chiba, Japan on January 27, 2017. Japan Airlines "wan wan jet tour" allows owners and their dogs to travel together on a charter flight for a special three-day domestic tour to Kagoshima Prefecture, southwestern Japan. As part of the package tour, the owners and their dogs will also get to stay together in a hotel and go sightseeing in rented cars. Richard Atrero de Guzman / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Richard Atrero de Guzman

Áprilistól nadrágot és kényelmes cipőt viselhetnek munka közben a Japan Airlines légiutas-kísérői – jelentette be csütörtökön a vállalat.

A #KuToo kampány rávilágít a nők külsejével szembeni szigorú elvárásokra Japánban, amely 153 országból a 121. helyen végzett a Világgazdasági Fórum (WEF) nemek közötti egyenlőséget vizsgáló legfrissebb Global Gender Gap jelentésében.

A kezdeményes keretében – amelynek nevét a MeeToo és a japán cipő (kutsu) és fájdalom (kutsuu) szavak keverékéből képeztek -, több mint 32 ezren írtak alá egy online petíciót, amelyben arra kérték a japán kormányt, tiltsa meg a vállalatoknak, hogy kötelezővé tegyék női alkalmazottjaik számára a magas sarkú cipő viselését.

„Ez lesz az első alkalom, hogy bevezetjük a nadrágviselést és számos opciót kínálunk a lábbelik esetében is” – írta Morimoto Mark, a Japan Airlines szóvivője a Reuters hírügynökségnek küldött e-mailjében.

A légitársaság szerint az áprilisban hatályba lépő változás a cég csaknem 6 ezer női dolgozója számára teszi lehetővé, hogy olyan cipőben dolgozzon, amely „a legjobban megfelel az igényeinek”, sarokkal vagy sarok nélkül.

Borítókép: A Japan Airlines egy légiutas-kísérője 2017. január 27-én

Címkék#Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!