Csökkent a magyar turisták száma Csehországban, egyre több az orosz

Közel 28 300 magyar turista szállt meg Csehországban az idei második negyedévben, tíz százalékkal kevesebb, mint 2006 hasonló időszakában. Ez a 15. helyhez elég a külföldi vendégek sorában – értesült a Független Hírügynökség kedden a cseh statisztikai hivataltól

A magyar turisták idén áprilistól június végéig összesen csaknem 32 300 vendégéjszakát töltöttek Csehországban – öt százalékkal kevesebbet, mint 2006 ugyanezen periódusában.

A csehekhez az előző negyedévben is Németországból érkezett a legtöbb vendég, számuk meghaladta a 420 ezret. Őket a britek követik 130 ezer és az olaszok 110 ezer látogatóval. Százezerhez közelít az amerikaiak száma, a lengyeleké tízezerrel kevesebb.

Egyre több az orosz turista. Számuk idén tavaszra egy év alatt a másfélszeresére nőtt, s már meghaladja a 83 ezret. Fizetőképes látogatóknak számítanak, hiszen a vendégéjszakák száma is esetükben nőtt a leginkább. Feltűnően sokan keresik fel közülük a legjobb fürdő- és üdülőhelyeket, valamint a cseh fővárost, Prágát.