Friss hírek

2009.06.26. 09:00

Lezárások a vasfüggöny átvágásának évfordulóján Budapesten

<p>Lezárásokra és forgalmi változásokra kell számítani már péntektől a vasfüggöny átvágásának 20. évfordulójára, a hétvégére szervezett állami ünnepségek miatt Budapesten. A június 27-i évfordulóra nagyszabású ünnepségsorozatot rendez a kormány. A fővárosban a hétvégén koncert és a Budapesti Búcsú rendezvényei miatt is lezárásokra kell számítani.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már pénteken tilos a parkolás - szombaton este hatig - a Kossuth tér környékén, az Alkotmány utcában, a Kozma utcában és a Vajkay utcában, a Belvárosban. Pénteken este 10 órától a tilalom már a Kossuth térbe torkolló, illetve a Vértanúk terét érintő más utcák egy-egy szakaszára is kiterjed. Szombaton hajnaltól délután háromig le is zárják a Kossuth teret és környékét.

Este hattól az Andrássy út szervízútjain a Kodály körönd és a Bajza utca között illetve a köröndbe torkolló utcák elején sem lehet parkolni. Este tíztől az Andrássy út elején sem, egészen a Nagymező utcáig és a keresztutcákban sem. Péteken éjjel hétfő hajnalig az Andrássy utat le is zárják az Oktogon és a Bajza utca között, a Kodály köröndnél keresztirányú forgalom sem lehetséges. Szombaton este hattól éjfélig az Andrássy út elejét, a Nagymező utcáig zárják le.

Vasárnap estig lesznek kitiltva a parkoló autók a Roosevelt tér környékéről és a Magyar Tudományos Akadémia parkolójából, szombaton estig pedig az I. kerületi Szent György tér környékéről.

A Ferihegyi gyorsforgalmi úton külföldi delegációk érkeznek, áthaladásukkor időszakos lezárás lesz.

Az Ötvenhatosok terén koncert lesz, illetve a Hősök terénél tartják a Budapesti Búcsú rendezvényeit, melyek miatt a környéket lezárják, az Andrássy út végével és a Dózsa György út érintett szakaszával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!