Csökkenő energiaárak?

Már az idén kétszáz millió forintos, átlagosan négy-nyolc százalékos megtakarítást eredményezhetne az az elképzelés, amelyet az SZDSZ nevében Felbermann Endre nyíregyházi önkormányzati képviselő ismertetett pártjának keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a nyíregyházi önkormányzat arról határozott, hogy összefogva nyilvános pályázat keretében keresi meg azt az energiaszolgáltatót, amely a jelenleg monopolhelyzetben lévő E-On egyeduralmát megtöri, s a mainál olcsóbban ad a városnak energiát.

Erre egy különleges közbeszerzési pályázat keretében kerülne sor, remélve, hogy a szolgáltatók széles táborából választhat a megyeszékhely képviselőtestülete. Ajánlatot ugyanis nemcsak a hazai, de a szomszédos, illetve uniós országok áramszolgáltatói is tehetnek. Az ütemezés szerint a testületi döntés után a teljesítés legvégső dátuma 2007 első negyedéve lenne. A tervek szerint a villanyáram után Nyíregyházán a gázenergia területén is hasonló intézkedésekre kerülhetne sor.

Lövei Csaba, az SZDSZ megyei irodavezetője a sajtótájékoztató további részében azt sérelmezte, hogy az eddigiekkel ellentétben idén immár Nyíregyházán is külön ünnepeltek a pártok. Szerinte a széthúzásért a Fidesz felelős, de része van benne az MSZP-nek is. Lövei Csaba felkérte a pártokat, a jövőben összefogva köszöntsék hazánk nevezetes napjait, különös tekintettel a közelgő kampányidőszakra is!

– Kovács Éva –