Csökken a várakozási idő Nagylakon

Már “csak” négy órás várakozásra kényszerülnek azok a teherautósofőrök, akik Nagylakon keresztül szeretnék elhagyni az országot. A román határőrök véget vetettek a szigorított ellenőrzésnek, így a magyar rendőrség ígérete szerint a várakozási idő hamarosan mindkét irányban rohamosan csökkenni fog.

A kedd óta tartó, a magyar és román oldalt érintő többórás várakozás a román határőrizeti szervek szigorított ellenőrzése miatt alakult ki. Ez szerda délben megszűnt, így a torlódás várhatóan éjfélre véget ér. A két nap alatt magyar oldalon egészen Magyarcsanádig állt a teherjárművek sora, mely több kilométert tett ki. A rendőrség a forgalmat a magyar oldalon a határ közelében mindkét irányban szakaszolta, hogy a határ menti településekre ne egyszerre zúduljon a kamionforgalom.

Délelőtt a Románia felé tartó teherautósofőröknek még hat, a Magyarország felé tartóknak pedig nyolc órát kellett várakozniuk. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kifelé vezető oldalon a várakozás már csökkent, jelenleg négy órát vesztegelnek az erre haladók. A rendőrség azt ígéri, a várakozási idő rohamosan csökkenni fog mindkét irányban.Sporthírek