Friss hírek

2010.08.23. 11:36

Meghalt egy magyar katona Afganisztánban

<p>Egy magyar katona meghalt, társa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan megsérült - magyar idő szerint - hajnali fél négykor Afganisztánban, amikor támadás érte a konvojukat. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 kilométerre egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. A katonák éppen hazautaztak volna.</p>

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját - magyar idő szerint - hajnali fél négykor érte támadás Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 kilométerre. A csoport nyolcadik váltásának hazautazó állománya éppen a ISAF - Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő - központjába tartott, amikor egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Egy magyar katona életét vesztette, egy társa életveszélyesen, két másik társa pedig súlyosan megsérült. Az incidens után a konvoj visszatért a táborba, ahol a sérülteket ellátták.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit.

Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség értesítette, a családnak részvétét fejezte ki a honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

A Honvédelmi Minisztériumban hétfőn délután sajtótájékoztatót tartanak a történtekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!