Cselgáncs-vb

2019.08.31. 10:22

Szigetvárinak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást

A +78 kilogrammos Szigetvári Mercédesz két győzelem után, a nyolcaddöntőben búcsúzott szombaton az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

A nehézsúlyú bajai versenyző már a legjobb harminckettő közé jutásért kemény riválist kapott az idei bakui Grand Slamen győztes ukrán Jelizaveta Kalanyina személyében, aki tavaly Eb-bronzérmes lett. Az eddigi három találkozójukat megnyerő ukrán azonban ezúttal rendkívül passzívan dzsúdózott, és szinte csak a junior Európa-bajnok magyar mutatott be indításokat. A bíró egy perccel a rendes mérkőzésidő vége előtt harmadszor is megintette Kalanyinát, ami már a leléptetést jelentette.

A 21 éves Szigetvári a 32 között a mianmari Thu Khin Myóval csapott össze, s ez a mérkőzése már két percnél véget ért: ellenfelét hátulról elkapva a földön kőkemény fojtást kezdeményezett, amelyet az ázsiai az ájulásveszély miatt kénytelen volt lekopogni.

Nem sokkal később a nyolcaddöntőben a brazil Beatriz Souza következett, aki 21 évesen már négy érmet – közte egy aranyat – gyűjtött a Pánamerikai bajnokságokon. Kettejük eddigi két meccsét a dél-amerikai nyerte tavaly a bakui világbajnokságon, illetve idén februárban a felsőőri (Oberwart) világkupa-versenyen. A harmadik csata ismét Souza kedve szerint alakult, aki egy perc elteltével a földre vitte, majd leszorította a bajai versenyzőt, és ipponnal nyert.

A magyarok szereplése ezzel véget ért a vb-n, melyen – akárcsak tavaly Bakuban – egyedül Tóth Krisztián végzett pontszerző helyen, miután a 90 kilogrammos kategóriában az ötödik pozícióban zárt.

Vasárnap a vegyescsapatok versenyével zárul a vb, magyar részvétel nélkül.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!