Csóka Nándor veszített Törökországban

Csóka Nándor
Csóka Nándor
Törökországban zajlik az amatőr ökölvívók idei első olimpiai kvótaszerző versenye.

Samsun városában a tíz férfi kategóriában egyformán három-három ötkarikás hely talál gazdára, míg a nőknél csak a döntősök szereznek olimpiai indulási jogot. A Fekete-tenger partján lévő ázsiai településen magyar színeket tíz férfi és három női sportoló képviseli. Az első információk még arról szóltak, hogy Csóka Nándor 52 kilós súlycsoportjában huszonhatan vetélkednek a találkozónként 3×3 perces menetekben, végül tizenhetesre zsugorodott az indulók száma. A miskolci M1 Fitness tagja az első körben erőnyerő volt, majd a tegnapi, magyar idő szerint 18 órakor kezdődött második fordulóbeli küzdelmek során a brit Ali Muhammaddal csapott össze.

– Sajnos egyhangú pontozással, 3-0-ra kikaptam – mondta lapunk érdeklődésére az újcsanálosi sportoló. – Nem éreztem a bunyót, de úgy is fogalmazhatok, hogy a brit fiú ügyesebb volt tőlem.

Csóka Nándor – aki a júniusi, Bakuban sorra kerülő világtornán még kiharcolhatja a riói kiküldetést – a tervek szerint április 18-én érkezik haza.

A hétfőn kötelek közé lépett magyarok közül Szatmári Petra 75 kg-ban, és Kontrecz Márk 64 kg-ban a negyeddöntőbe jutott, viszont Virbán Gábor 49 kg-ban, Barankai Virgínia 51 kg-ban, és Benke Sára 60 kg-ban kikapott és kiesett.

ÉM-KT
hirdetés
hirdet�s