CSOK: év eleji változások, kérdések, válaszok

Csöbör Katalin
Csöbör Katalin
Miskolc - Adócsökkentés, béremelés, lakástámogatás – sorolt fel néhány kormányzati intézkedést Csöbör Katalin (Fidesz) országgyűlési képviselő azon a keddi fórumon, amelyen a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) ismertették. A rendezvényen Fűrész Tünde, a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár is tájékoztatta az érdeklődőket.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hazánkban nagy problémát jelent a demográfiai helyzet, éppen ezért úgy gondolja, a CSOK egyik ösztönzője lehet a gyermekvállalási kedvnek.

Fűrész Tünde is a hazai demográfiai helyzet ismertetésével kezdte, hangsúlyozva, az elmúlt 30 évben folyamatosan csökkent Magyarország népessége. Az államtitkár-helyettes is úgy véli, a CSOK célja, hogy ezen javítson. Hangsúlyozta: a lakhatási támogatás használt és új lakásra is felvehető.

Feltételrendszere: a meglévő és vállalt gyermekek száma, lakásméret és az igénylők életkora. Ez utóbbi kapcsán említette a január elsejei változást, miszerint az előrevállalt gyermekek esetében ma már elegendő, ha csak az egyik szülő 40 év alatti. Az államtitkár-helyettes azt is elmondta, hogy jelenleg öt kormányrendelet rendelkezik a CSOK-ról, de a miniszterelnök kérésére ezt egyszerűsítik és várhatóan kettőre szűkítik.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s