Csődtől tartanak a belváros kereskedői

Csődtől tartanak a belváros kereskedői
Miskolc – Több mint száz belvárosi kereskedő vett részt azon a szerda délutáni fórumon, amelyet a BOKIK szervezett a Zöld nyíl projekt kapcsán.

Hamarosan a miskolci főutcán is megkezdődik ugyanis a villamospálya építése, amelyre fel kell készülniük az ott működő üzleteknek, kereskedelmi egységeknek, vendéglátósoknak. A kereskedelmi és iparkamara az MVK Zrt. illetékes szakembereit kérte fel a tájékoztatásra.

– Arra kerestük többek között a választ, hogy mikor ér az építkezés a főutcára, meddig tart, hogyan lehet majd árut szállítani, hogyan szállítják el a szemetet – sorolta Szilágyiné Baán Anna, a BOKIK titkára. A jelenlévő kereskedők azonban másra is kíváncsiak voltak. Az Északban a témában megjelent cikkekre is hivatkoztak, amikor jelezték, a villamosforgalom megszűnte és az építkezés miatt nem lesz forgalmuk, félő, sokan csődbe mennek. Ezért azt szeretnék elérni, hogy csökkentse bérleti díjukat a város.


Kártérítési összeg

Mivel ebben a kérdésben az MVK szakemberei nem tudnak dönteni, így egy második fórumot is összehív két héten belül a BOKIK, mondta a titkár, melyre a város vezetőit és a MIK Zrt. illetékeseit invitálja meg. Tervezik, hogy megfogalmaznak egy olyan levelet még a héten, amelyben az induló projekt miatt várhatóan kieső bevételek kompenzálására kérnének kártérítési összeget a várostól.

Az MVK Zrt.-vel megegyeztek a résztvevők abban, hogy a projektigazgatóság által hetente tartott koordinációs értekezleteken – melyen kiderül, mikor, milyen munkálatok lesznek – a BOKIK képviselője is részt vesz majd, és tájékoztatja az ott elhangzottakról a belvárosi kereskedőket.

Kiderült, az építkezés az operafesztivál befejezése utáni napon kezdődik a főutcán, egyszerre több helyszínen. Kétméteres sávot hagynak a közlekedésre, a gyalogosok számára pedig átkelőhelyeket alakítanak ki az utca egyik oldaláról a másikra való átjutásra.

ÉM-HM

 
hirdetés
hirdet�s