Csernus: "Vannak, akik le akarnak gyűrni"

Dr. Csernus Imre
Dr. Csernus Imre
Miskolc – Borzasztóan nagy a baj, az érzelmi problémák miatt, az emberek arcán látni. Ezt dr. Csernus Imre pszichiáter mondta, amikor arról kérdeztük, minek köszönhető, hogy az előadásai iránt mindig nagy az érdeklődés.

Miskolcon is így van, hiszen a pszichiáter október 27-én, a Személyes valóságunk című sorozat keretében tart előadást a városban. A korábbi tervekkel ellentétben, – a nagy érdeklődés miatt – az előadás a Nagyszínházban lesz.
A pszichiáter úgy látja, az emberek egyrésze azért keresi fel az előadásait, mert kíváncsi rá, arra, hogy milyen is lehet Csernus élőben. A közönség jelentős része azért jön, mert problémája van, és arra várja a megoldást – folytatta. És van egy réteg, akik exhibicionisták, és azért jönnek az előadásomra, hogy legyűrjenek – fogalmazott a pszichiáter.

Miért is akarják legyűrni? Dr. Csernus Imre szerint azért, mert az emberek döntő része azt hiszi, ő erőszakos, hiszen ez jött le a tévéműsorokból. Ott olyan arcot mutattam, amilyen mindenki, csak ezt kevesen merik felvállalni – magyarázta. Az emberek tudják, hogy hazudoznak, de azt hiszik, ezt megúszhatják felelősségre vonás nélkül, ez nem igaz – hangsúlyozta.

A közönség azon része, aki megoldást vár problémájára, megkapja ezt az előadáson? Ajánlatot kap, ha ezt nem teszi át a gyakorlatba, akkor mit sem ér – válaszolta a pszichiáter.

Kapcsolódó cikkek:

Dr. Csernus elemzi a gyenge pekingi nyitányt 
A kishitűségben és az elbizakodottságban látja az eddigi olimpiai sikertelenség okát dr. Csernus Imre, az ETO labdarúgóival is foglalkozó pszichiáter.

Csernus doktor kezeli Győzikét
Sokszor hallottuk már a Gáspár család fejétől, hogy mennyire odavan. Számtalanszor állította, hogy ő bizony depressziós. De ezúttal annyira reménytelennek érzi a helyzetét, hogy pszichiáter segítségét kérte.