Helyi közélet

2010.07.12. 19:01

Miskolci villamos a tiszalúci oviban

<p>Miskolc, Tiszalúc - A Tiszalúci Környezetvédelmi és Kulturális Közhasznú Alapítvány és az MVK Zrt. közös projektjében egy igazi bécsi villamossal lett gazdagabb a tiszalúci óvoda.</p>

Azt a bécsi típusú szerelvényt, amely még januárban Miskolcot rótta, az eső miatti többszöri halasztás után hétfőn reggel miskolci tűzoltók daruval emelték fel egy trélerre, majd némi késés után a szerelvény megérkezett Tiszalúcra.
"Tiszalúc élhetőbbé tétele alapítványunk egyik célkitűzése, s ennek keretében a helyi óvoda jobbá tétele is." - nyilatkozta Farkas Ildikó, a Tiszalúci Környezetvédelmi és Kulturális Közhasznú Alapítvány nevében. "Miskolcrólaz MVK-tól jött ez a csuklós, bécsi villamos, amely januárban még Miskolcon utasokat szállított. Egész jó állapotban van; benne van a jegykezelő is, míg elölről pár széket kivetettünk. Az óvoda játék- és fejlesztőtérként fogja használni augusztus, szeptembertől."

JLI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában