Helyi közélet

2010.08.27. 10:32

Vasárnaptól erős lehűlés

<p>Miskolc - <em>Pénteken az éjszakai órákban egy hidegfront vonul át felettünk, előtte viszont még meleg idő lesz. A hidegfront mögött szombattól fokozatosan áramlik be a Kárpát-medence térségébe a hűvös levegő. Ennek hatására erőteljes lehűlésre készülhetünk a következő napokban</em>. <strong>Bujdosó Bence amatőr meteorológusunk előrejelzése.</strong></p>

Péntekeneleinte még kevés felhő lesz az égen, majd később fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Többórás napsütésre a nap első felében lehet számítani, késő délután már csak rövid napos időszakok lesznek. A délután második feléig csapadék nem valószínű, később alakulhat ki kisebb zápor, zivatar, egy-két helyen heves zivatar is lehet. Az este, éjszaka folyamán sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, és ekkor jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A délnyugatiról északnyugatira forduló szél napközben csak időnként élénkülhet meg, éjszaka és a zivatarok környezetében azonban viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet péntek reggelre 16, 18 fok közé csökken. Napközben 28, 30 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombatonerősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb a reggeli, délelőtti órákban süthet ki rövid időszakokra a Nap. Szórványosan fordulhat elő eső, zápor. Többször megélénkül a nyugatias irányú légmozgás. A hőmérséklet szombat reggelre 15, 17 fok közé csökken, napközben mindössze 21, 23 fok között alakul.

A következő  napokbanváltozékony, hűvös és néhány nap szeles időre van kilátás. A hőmérséklet 10-12 fokkal visszaesik, és az éjszakai lehűlés is erősödik, olyannyira hogy egyes szélvédett völgyekben 5 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet! Ráadásul a reggeli és az éjszakai órákban, foltokban sűrű köd is képződhet.

- Bujdosó Bence -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában