Cserére érett tócóvölgyi nyárfák

Debrecen - Folyamatosan ki kellene cserélni a nyárfákat, mert megkeserítik a Tócóvölgyben élők életét – javasolták azon a lakossági fórumon, amelyet az MSZP városi frakciójának tagja, Szabó Miklós önkormányzati képviselő kezdeményezett.

A nem túl népes számú érdeklődőt diavetítéssel egybekötött előadáson tájékoztatta a környezetvédelmi bizottság elnöke. Elhangzott: a nyárfák közeledő virágzása főként az allergiásoknak kellemetlen, de szellőztetni sem lehet emiatt. A csatornalefolyókat ugyanakkor eldugítják a szállingózó, kis fehér pihék, a növények gyökere pedig felnyomja a járdákat.

Balesetveszélyes és szinte lehetetlen babakocsival közlekedni, a zebrák és a lámpás csomópontok hiánya miatt pedig a gyerekek vannak minden nap veszélyben a Derék utcán – sorolta Szabó Miklós, aki többször utalt arra is, hogy a szocialisták 200 millió forintot javasoltak a költségvetésből elkülöníteni ennek a városrésznek a rendbe tételére, de a Fidesz-frakció leszavazta őket.

A találkozóra meghívást kapott Halász János alpolgármester és Varga László illetékes főosztályvezető, ám ők nem jöttek el. A fórum beszélgetésének esszenciáját épp ezért Szabó Miklós írásban ígérte összefoglalni, hozzátéve, hogy eljuttatja azt a város vezetőinek is. Választ pedig írásban vár tőlük.