Cserbenhagyta az elütött gyalogost Taktaszadán

Cserbenhagyta az elütött gyalogost Taktaszadán
Miskolc, Taktaszada – Jogosítvány nélkül vezetve ütötte el a gyalogost, majd elhajtott a helyszínről Taktaszadán a férfi.

Segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 25 éves férfival szemben, aki Taktaszadán követte el tetteit, amelyek miatt bíróság előtt kell felelnie. Az immár vádlott férfi 2016. februárjában Taktaszadán közlekedett egy személygépkocsival. Érvényes vezetői engedélye nem volt. Figyelmetlenül vezetett és nem tartotta be a jobbra tartás szabályait sem.

Az autó mögé esett

A férfi az autóval az út menetirány szerinti baloldalán, vele egy irányban szabályosan haladó gyalogos nőt elütötte. A sértett a szélvédő bal oldalán felcsapódva az autó mögé esett. A férfi kiszállt a kocsiból, majd anélkül, hogy meggyőződött volna a gyalogos állapotáról vagy segítséget nyújtott volna, visszaült és elhajtott a helyszínről.

Kötelessége lett volna

A nő a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló lábszárcsonttörést szenvedett.

A hatályos közlekedési szabályok szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni, továbbá – ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott – a balesetről a rendőrhatóságot (például a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni.

Börtönt javasolnak

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség az egyébként visszaeső és feltételes szabadság próbaideje alatt álló férfival szemben börtönbüntetést, járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott.

ÉM-SZB