Cserbenhagyó okozta a balesetet Mezőkeresztesnél

Akt.:
Cserbenhagyó okozta a balesetet Mezőkeresztesnél
Mezőkeresztes – Szabolcsi rendőrök fogták el a feltételezett elkövetőt a helyszíntől öt kilométerre, egy kitört kerekű autóban.

Mint ismeretes, 2015. június 2-án 16 óra 20 perc körüli időben az M3-as autópálya 138. kilométerszelvényében eddig tisztázatlan körülmények között egy Nyíregyháza felé tartó személygépjármű a szalagkorlátnak ütközött. A jármű a belső korlátot átszakította és a Budapest felé tartó pályatesten állt meg. Az elsődleges adatok szerint a balesetben egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben végrehajtott helyszíni szemle eredményeként az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai megállapították, hogy a baleset egy másik autós által előidézett veszélyhelyzetnek volt köszönhető, akit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi és Támogató Alosztály munkatársai a helyszíntől öt kilométerre fogtak el és vontak intézkedés alá.

A kitört kerekű kistehergépkocsival veszteglő V. Dávid, 29 éves tatai lakos elfogásakor szemmel láthatóan ittas állapotban volt, azért a járőrök vér- és vizelet mintavétel céljából előállították. A szemle adatai alapján veszélyhelyzetet előidéző, majd tőle elvárható segítségnyújtást elmulasztó férfival szemben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

 
– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –