Csepeli kettõs gyilkosság – elõzetesben maradnak a gyanúsítottak

Két hónappal meghosszabbította a bíróság a csepeli kettõs gyilkosság gyanúsítottjainak elõzetes letartóztatását kedden – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje. A végzés nem jogerõs, mivel mindkét gyanúsítot védõje fellebbezést nyújtott be.

A Fõvárosi Bíróság július 9-ig, vagyis két hónappal meghosszabbította a csepeli kettõs gyilkosság gyanúsítottjainak elõzetes letartóztatását, az indoklás szerint ugyanis fennál a szökés és az elrejtõzés veszélye. Deme Gábor és Kun Tamás ügyvédje azonban fellebbezett a döntés ellen. Ruttner György, a volt gazdasági igazgatóhelyettes ügyvédje a Független Hírügynökségnek azt mondta, szerinte nem indokolt, hogy védencét elõzetesben tartsák, mert amit Deme Gábor csinált – vagyis, hogy elvitte a felvételeket – már a gyilkosság után történt. Az ügyvéd szerint védencének bûntpártolásért kéne felelnie, nem bûnsegédletért. Ruttner György azt szeretné, ha Deme Gábor házi õrizetbe kerülne.

Mint ismert, a kettõs gyilkosság 2009. január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképzõ Iskolában. Korábban felfüggesztették igazgató helyettesi megbízásából Deme Gábort, míg a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus egy ideje nem járt be dolgozni, betegségére hivatkozott. Elszámolási céllal az esti órákra Deme Gábor találkozót beszélt meg az iskola vezetõjével. Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésére. Ekkor dördültek lövések – a gyanú szerint a pedellus lõtt. Deme Gábor ezután eltüntette biztonsági kamerák felvételeit tartalmazó számítógépet. A férfit korábban tettesként kezelték, a rendõrség azonban idén év elején módosította a gyanúsítást, most bûnsegédként gyanúsítják. 2009 végén Deme Gábort gazdasági bûncselekménnyel is meggyanúsították, az iskola gazdálkodási ügyeivel kapcsolatban.

Az ügy kapcsán egyébként a Budapesti Nyomozó Ügyészség is nyomozást rendelt el máricus végén, méghozzá hivatalos személy által elkövetett bûnpártolás bûntettének gyanúja miatt. A cél, hogy kiderüljön, terheli-e felelõsség az ügy kapcsán. A rendõrség szerint bizonyíték van arra, hogy a néhai igazgató járt a Csepeli Rendõrkapitányságon.
– Független Hírügynökség –