Csendes napot rendeznek

Számos program vár az őszi hónapokban a ramocsaházi református gyülekezet tagjaira. A részletekről dr. Gaál Sándor reformátsu lelkész tájékoztatott.

– Körzeti csendes napot rendezünk október 9-én. Tíz másik gyülekezetből is várunk vendégeket, főleg a környező településeken működő gyülekezetekből – többek között Nyírkércsről, Baktalórántházáról, Rohodról – érkeznek majd hozzánk. Erre a csendes napra 350-400 hívőt várunk. Mivel nálunk a 2005-ös esztendő a családok éve, a körzeti napon is a család kapja a főszerepet. Együtt jönnek hozzánk a gyermekek a szülőkkel, s természetesen a gyermekeknek külön foglalkozásokat rendezünk.

– A családosok hétvégéjét október 14. és 16. között rendezzük meg Beregdarócon az egyházi konferenciaközpontban, a Hét Csillag református üdülőben. Erre a hétvégére a ramocsaházi gyülekezet családjaival megyünk. Hagyomány már gyülekezünk életében, hogy meglátogatjuk Nyíregyházán a Megdaléneum lakóit, s ilyenkor természetbeni adományokat is viszünk. A hívek például krumplit, tojást ajánlanak fel, több százezer forintos adomány jön össze ilyenkor. Az idén november 6-án, vasárnap délután látogatunk el a Magdaléneumbe. Rendszeresen rendezünk adventi délutánt is, amely egy nyitott hittanóra. Az idén december 18-án rendezzük meg ezt a programot a kultúrházban. A szilvesztert is együtt töltik a hívek, tavaly például közös vacsorát rendeztünk a gyülekezeti házban.

– M. Magyar László –