„Csendben” eltelt ez a húsvét

Miskolc – Bár a húsvétoláshoz valamelyest hozzátartozik az italozás is, kevés balhés ügy esett a hétvégén. Csendes „hosszú hétvégéről” számolhattak be a hétfői délután közepén érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon.

Az ügyeletes a három nap mindegyikét illetően „alig” egy-két-három említésre méltó esetet tudott felsorolni (nem számítva a szombati raliverseny halálosbalesetét), amelyek közül megintcsak egy-két olyan akadt, ami a húsvéttal, azaz az ilyenkor megszokott italozással volt kapcsolatba hozható – hétfőről például egy ózdi, szabálysértésnek minősülő biciklis ütközés.

Mindazonáltal jónéhány ügyhöz kellett ezekben a napokban kivonulniuk a rendőröknek megyeszerte, családi perpatvarokhoz, amelyekben a locsolkodást követő ivás is szerepet játszhatott, ám a hatósági szakemberek szerint más esztendőkben ennél jóval több szokott lenni. A közlekedési helyzet is nyugodt volt, még megyeszékhelyen is, kivéve a hétfő kora délutánra a Bükkbe induló autós kirándulók miatt a Csanyik-Diósgyőr térségében kialakult hosszadalmas dugókat. Miskolcon ezen felül a kedélyeket még egy csoportos rablás borzolhatta, ám a három fiatalt, akik a Skála áruház előtt ragadták el valakinek a pénztárcáját, hamar el is kapták.

BAL