"Csemegék" a tokaji ringben

"Csemegék" a tokaji ringben
Tokaj – Magyar-szlovák nemzetközi küzdősport gálát tartanak október 16-án a Tokaji Ferenc Gimnázium csarnokában. A program délután 3 órakor kezdődik majd és várhatóan a késő esti órákban ér véget.

A város idei egyik legrangosabb eseményén jiu-jitsu, judo, kyokushin karate, ken-jitsu harcművészeti bemutatókat és taichi formagyakorlatok láthatnak a nézők.

– A műsort az amatőrök meccseivel kezdjük – újságolta Éltető Péter, főszervező. – Terveink szerint hat csatát szurkolhatnak végig a sportkedvelők, a szünetekben pedig különböző produkciókkal szórakoztatjuk a nagyérdeműt. Este kezdődnek az úgynevezett főmérkőzések, melyek között ismert közéleti személyiségekkel, valamint Bárdosi Sándor „ketrecharcossal” készítünk interjúkat.


Éltető Daniella is

A gálára az ország szinte valamennyi klubjából érkeznek versenyzők. A fináléban lép szorítóba a tokajiak kedvence, Éltető Daniella junior K-1-es magyar bajnok, akinek szlovák ellenfelét később jelölik ki. A további fellépők között lesz az Európa-bajnok nyíregyházi Jakab Szilárd és a magyar bajnok budapesti Zathureczki Zsolt, valamint Kántor Tamás, akiknek szintén „fémesen” cseng a nevük.   

– A lányom szeptember 25-én Nyíregyházán a K-1 szabályrendszer 3×3 perces meccsén is számot ad tudásáról – folytatta Éltető Péter, Daniella edzője, majd hozzátette: – Azt viszont mindketten nagyon sajnáljuk, hogy a spanyolországi világbajnokságra nem tudunk elutazni. Ennek technikai és nem anyagi okai vannak.

ÉM-KT