Csellel kapcsolták ki a gázt a Tigáz szakemberei?

Akt.:
Újcsanálos – Fűtés nélkül kénytelen várni a nagy hideget egy újcsanálosi család, miután a Tigáz, hétfőn kikötötte náluk a gázt.

Hegedűs Bertalan lapunknak panaszkodott arról, hogy feleségével és három gyerekével a hideg lakásban kell átvészelniük a fagyokat. A szolgáltató, annak ellenére, hogy hétfőn, pár nappal a 60 napos határidő lejárta előtt, befizette a tartozását, kikapcsolta a gázt. Szerinte a Tigáz szakemberei csellel mentek be a lakásába, azt mondták, a gázórát akarják leolvasni, majd egyszercsak előkerültek a szerszámok, és elkezdték kikapcsolni a gázt. Hiába mutatta nekik az aznap befizetett számlát, azt a választ kapta, az ügyfélszolgálaton is: ha már ott vannak, ki kell kapcsolni a szolgáltatást – mesélte.

A polgármester is próbált nekik segíteni, de a szolgáltató neki sem mondott mást.

“Az ötéves gyerek beteg, megfázott, hogy induljunk neki így a hideg éjszakának?” – tette fel a kérdést.

Azt is elmondta: feleségével munkanélküliek, van még elmaradásuk a Tigáz felé, de mindig úgy próbálják azokat befizetni, hogy a 60 napos határidőn belül legyenek. Ahhoz, hogy újra legyen gáz náluk, ki kellene fizetniük a kikapcsolási- és visszakapcsolási díjat, azaz közel 32 ezer forintot – tudtuk meg. Ennyi pénzük azonban nincs – tette hozzá.

Most már annyi sem, hogy a kályhájukba fát vegyenek. “Ha tudtam volna, ez lesz, akkor a befizetett pénzt inkább fára, tüzelőre költöm, hogy ne fagyjunk meg a lakásban” – panaszolta. Most a rokonoktól kaptak egy-egy furik fát és szenet, de – ahogy fogalmazott – ezzel nem lehet nekivágni a hidegnek. A település vezetője pedig nem tudja őket elhelyezni ideiglenes szálláson – mondta.

Közben a Tigáz-t is megkerestük a problémával, de azt a választ adták, elnézést kérnek, de ilyen rövid idő alatt nem tudnak utánanézni a konkrét esetnek. Ezért csak szerdán tudják küldeni a választ.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .