CSELGÁNCS-EB: Várakozáson aluli szereplés a nyitányon

Mind az öt súlycsoportban volt magyar induló a belgrádi cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitányán. A mieink közül senki sem jutott a fináléba, Burján László (60 kg), Perge Ilona (52 kg) és Baczkó Bernadett (57 kg) a vigaszágon javíthat. Óriási meglepetésre Ungvári Miklós, a 66 kilogrammos mezőny 2002-es kontinensbajnoka még a legjobb nyolc közé sem jutott be.

Burján László szerepelt a legjobban a magyarok közül, ám az újpesti dzsúdós sem jutott el a fináléig. A holland Ruben Houkes és az olasz Fabrizio Piatti legyőzése sem volt nehéz feladat, ám a négy közé jutásért Ruszlan Kismakov elleni mérkőzés már komoly erőpróbának bizonyult, végül az orosz versenyző vazarival jutott az elődöntőbe.

Burján a román Aluas Dineától kikapó Perge Ilonához, és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok spanyol Isabel Fernandeztől vereséget szenvedő Baczkó Bernadetthez hasonlóan a vigaszágon folytathatja.

Ungvári Miklós az első fordulóban erőnyerő volt, a második körben pedig hátrányból felállva (juko, koka) győzte le (vazari) a svéd Gabriel Bengtssont. A Kecskeméti JC kiválósága a következő akadálynál azonban megtorpant, a holland Dex Elmontt jukóval múlta felül.Sporthírek