Cselgáncs-vb – Tóth a bronzért küzdhet

Budapest, 2017. szeptember 1. A későbbi győztes szerb Nemanja Majdov (fehérben) és Tóth Krisztián a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2017. szeptember 1-jén.
Budapest, 2017. szeptember 1. A későbbi győztes szerb Nemanja Majdov (fehérben) és Tóth Krisztián a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2017. szeptember 1-jén. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A 2014-ben vb-ezüstérmes Tóth hatodik összecsapásán a szerb Nemanja Majdovval került szembe, akit eddigi egyetlen találkozójukon legyőzött májusban a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon. Kettejük második összecsapásán a KSI 23 éves versenyzője nagy taktikai csatát vívott a négy Grand Prix- és Grand Slam-éremnél tartó ellenfelével, az eredménytelen négy perc után jöhetett a ráadás. Ebből 1:20 perc telt el, amikor Majdov átforgatva eldobta a magyart, így vazaarival nyert.

A szerb finálé viszont nem jött össze, ugyanis a másik ágon nagy meglepetésre a világranglista-vezető és idén Európa-bajnok Aleksandar Kukolj kikapott.

A tavaly Kazanyban Eb-második Tóth a bronzéremért a dél-koreai Gvak Dong Hannal küzd meg a Papp László Sportarénában.

– MTI –