Sport

2012.09.05. 12:58

BOON-ÉLŐ - Ligakupa: DVTK vs. Újpest FC 3-2 (1-0)

Miskolc - A labdarúgó Ligakupa 2012/13 évi sorozatának E csoportjában a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC ellen kezdte meg menetelését Miskolcon, az Andrássy úti Katlanban szerdán 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Miskolc - A labdarúgó Ligakupa 2012/13 évi sorozatának E csoportjában a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC ellen kezdte meg menetelését Miskolcon, az Andrássy úti Katlanban szerdán 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


 A Diósgyőri VTK – Újpest FC Ligakupa találkozó után a két edző értékelte a diósgyőri győzelemmel zárult 90 percet.

Az emberhátrány sem jelentett akadályt a DVTK-nak a Ligakupa 1. fordulójában, hiszen Tisza Tibor mesterhármasával legyőzték az Újpest FC gárdáját. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja?


DVTK

3 - 2

Újpest FC

Miskolc 2012. 09. 05. 18:00


[poll id="202"]


90+3

Vége a mérkőzésnek, 3-2-re nyert a Diósgyőr.


90+3

 

A szabadrúgásból Tisza találta el a felső lecet.


90+2

Kálmán kapott sárgát.


90+1

A megítélt büntetőt Horváth R. magabiztosan értékesítette, 3-2.


90+1

A tizenhatoson belül Nagy Tamás kezére pattant a labda, a játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek és sárga lapot adott a diósgyőri védőnek.


88

Diósgyőri csere: Bacsa helyett Timkó folytatja.


85

 

Ismét Jeff Silva volt a főszereplő! Jól húzott be szélről középre, életerős lövést eresztett meg 20 méterről, de Horváth a levegőben úszva kitolta a labdát.


82

Diósgyőri csere: Takács helyett Fernando a pályán.


81

Szépít az Újpest! Horváth R. szánta el magát lövésre 18 méterről, és a labda Tajti kapujának jobb alsó sarkában kötött ki, 3-1.


79

Újabb gólt lőtt a DVTK! Egy diósgyőri kontra után Jeff Silva ugrott ki, majd a mellette üresen futó Tiszához játszott, aki megszerezte harmadik gólját, 3-0.


78

 

10 emberrel az Újpest is, mert Kovács Dániel sérülése annyira súlyos, hogy nem tud visszatérni a pályára és az Újpest már mind a három cseréjét kihasználta korábban.


76

 

Az Újpest rúghatott szabadrúgást 25 méterre a diósgyőri kaputól, Nagy J. rá is tekerte a labdát, ám az éppen Tajti ölében landolt.


73

Csirszki kapott sárga lapot, miután keményen odalépett Kovács D-nek, akit ápolni is kell az oldalvonal mellett.


71

 

Horváth R. fejelt 8 méterről, de helyén volt Tajti és hárítani tudott.


69

Megduplázta előnyét az emberhátrányban lévő DVTK! Csirszki volt nagyon agilis és tarthatatlan a középpályán, átjátszott több újpestit is, majd középre Tiszához tolta a labdát, aki 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0.


63

Proesmans kapott sárga lapot, mert Takáccsal szemben szabálytalankodott.


61

Csere mindkét oldalon: a Diósgyőrnél Icsó helyett Eperjesi, az Újpestnél Eninful helyett Erős játszik.


58

 

Tajtit ollézta a közönség, miután a hazai kapus előbb Horváth R-t, majd Kovács D-t verte át, miközben kivezette a labdát a tizenhatos előteréből.


54

 

Tisza lopakodott az újpesti kapu irányába, 23 méterről nagy lövést adott le, Horváth nem is tudta megfogni a labdát, de a kezéről nem a kapu felé, hanem oldalra, kifelé pattant a labda.


49

10 emberrel folytatja a Diósgyőr: Bogáti csúszott oda Nagy J-nek, amiért sárga lapot kapott, ám mivel már volt egy ilyen színű lapja a diósgyőri játékosnak, a kiállítás sorsára jutott.


45

Elkezdődött a második félidő.



 

A szünetben cserélt az Újpest: Dombai helyett Nagy J., Szabó B. helyett Toricska állt be.



45

Vége az első félidőnek.


42

 

Bacsa tette a labdát Csirszkihez, már lövésre lendült a diósgyőri játékos lába 6 méterre a kaputól, amikor Kálmán becsúszva szerelte.


37

Bogáti kapott sárga lapot, mivel az újpesti térfél közepén, a játékvezető megítélése szerint túl keményen csúszott oda ellenfelének.


33

 

Bacsa játszott Takács elé, a középpályás lendületesen a kapu felé tört, ám 3 méterről leadott lövése után Horváth szögletre védte a labdát.


26

Vezet a Diósgyőr! Nagy T. adott jó labdát a büntető területre belépő Tiszának, aki 7 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 1-0.


22

 

Dombai indította Szabó B-t, ám még mielőtt az újpesti csatár helyzetbe került volna, a mellette futó Jeff Silva szerelni tudta.


17

 

Bogáti, Tisza, Bogáti szöglet-variáció után a középpályás lőhetett, de a kapu előtt 2 méterre álló Proesmans leblokkolta a háló felé tartó labdát.


14

 

Jeff Silva bal oldali bedobása után Bacsa csúsztatta meg a labdát, amely a 11-es pont tájékán Tisza elé került, ám a hazai támadót nagyon szorongatták az újpestiek, így nem tudta azt veszélyesen a kapu felé tenni.


10

 

A jobb oldalon megiramodó Vági ugratta ki Tiszát, akin védők is voltak, de Horváth is jól jött ki a kapujából, így felszedte a labdát a diósgyőri csatár elől.


6

 

Kovács D. végzett el szabadrúgást a bal oldalon, középen Kálmánt találta meg a labdával, amely a kapu fölött hagyta el a játékteret.


5

 

Tisza próbálkozott 18 méterről, középről de nem volt igazán pontos a lövés, így Horváthnak nem kellett közbeavatkoznia.


1

A DVTK kezdte a mérkőzést.


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó Ligakupa, E csoport, 1. forduló

DVTK vs. Újpest FC

3 - 2   (1 - 0)

Miskolc-Diósgyőr, 1300 néző, v.: Szőts Gergely (Ring György, L. Tóth Lajos).


DVTK: Tajti - Vági, Nagy T., Hanek, Jeff Silva - Takács P., Csirszki - Bacsa, Bogáti, Icsó - Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Újpest FC: Horváth T. - Szokol, Kálmán, Rubus, Pollák - Horváth R., Proesmans - Eninful, Kovács D., Dombai - Szabó B.. Edző: Víg Péter.


Gólszerző: Tisza (1-0) a 26., Tisza (2-0) a 69., Tisza (3-0) a 79., Horvát R. (3-1) a 81., Horváth R. (3-2, 11-esből) a 91. percben.

Sárga lap: Bogáti a 37., Bogáti a 49., Proesmans a 63., Csirszki a 73., Nagy T. a 91., Kálmán a 92. percben.

Kiállítás: Bogáti a 49. percben.

Csere: Dombai helyett Nagy J. a 46., Szabó B. helyett Toricska a 46., Icsó helyett Eperjesi a 61., Eninful helyett Erős 61., Takács helyett Fernando  a 82., Bacsa helyett Timkó a 88. percben.



Miskolc - Szerdán este hazai környezetben megkezdi a labdarúgó Ligakupa szereplését a DVTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!