Cselgáncs ob vasárnap a Körcsarnokban

Az elmúlt héten az V. Eb-Mex-kupán az ifjúsági korosztály hazai és külföldi legjobbjai mérték össze erejüket Miskolcon, most vasárnap viszont már a magyar felnőtt élmezőnyé lesz a főszerep.

A Miskolci VSC és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Judo Szövetség az Egyetemi Körcsarnokban 11 órától rendezi meg a Whirlpool 55. férfi és női cselgáncs országos bajnokságot: három tatamin az ország minden részéből érkező urak és hölgyek egyaránt hét-hét súlycsoportban mérik majd össze erejüket.

Kovács Antal is

Mindenki itt lesz, aki számít a sportágban, hiszen az ob egyben válogató lesz az olimpiai kvalifikációs csapatba kerüléshez, melyben még vannak nyitott helyek – mondta Illyés Miklós, a hazaiak vezetőedzője. – Láthatják a szurkolók többek között a világbajnok Braun Ákost, az Európa-bajnok Bor Barnát vagy éppen a nagy visszatérő Kovács Antalt is.

Mint azt a szakembertől megtudtuk, a Miskolci VSC-t a tervek szerint három versenyző képviseli majd: a 100 kilogrammban Kosztolánczy György, míg a nőknél Gáspár Eszter (63 kg) és Rácz Edina (48 kg) bizonyíthat.

Képes megismételni

A hölgyek között tehát tatamira lép Gáspár Eszter, akinek a tavalyi – ugyancsak Miskolcon megrendezett ob – remekül sikerült, hiszen aranyérmet szerzett.

– Egy bajnoki címet megszerezni könnyebb, mint megtartani – mondta lapunknak a judoka, aki hozzátette, várhatóan közte, Szabó Brigitta, illetve Kákonyi Ninett között dőlhet el az első hely sorsa. – Ninett már legyőzte Brigittát, én pedig Ninettet, kétszer is az idén, szóval bármi előfordulhat. Minden attól függ majd, hogy az adott pillanatban mennyire leszünk rendben, elsősorban fejben. Úgy gondolom, képes vagyok megismételni 2006-os jó teljesítményemet, de persze külön készülök a riválisaimra is. Ismerem őket, tudom miket csinálnak, arra kell töredekdnem, hogy a támadásaikat leblokkoljam, hogy a saját dolgaimat meg tudjam csinálni.

Ez történt tavaly

A címvédők és az MVSC pontszerzői
Nők
48 kg: 1. Csernoviczki Éva (HDSC Tatabánya), … 3. Rácz Edina (MVSC). 52 kg: 1. Karakas Hedvig (Wadokai Szajol). 57 kg: 1. Baczkó Bernadett (KSI), … 5. Kosztelnik Fruzsina (MVSC) és Bók Viktória (MVSC). 63 kg: 1. Gáspár Eszter (Miskolci VSC). 70 kg: 1. Budai Anita (Bp. Honvéd). 78 kg: 1. Halász Tímea (HJSE Kecskemét). + 78 kg: 1. Tamási Ibolya (ÚTE).
Férfiak
60 kg: 1. Hardi Tamás (KSI). 66 kg: 1. Burján László (ÚTE). 73 kg: 1. Ungvári Miklós (Kecskeméti JC). 81 kg: 1. Kállai Zoltán (Kecskeméti JC). 90 kg: 1. Németh Tamás (Bp. Honvéd). 100 kg: 1. Ledényi Levente (Bp. Honvéd). +100 kg: 1. Szabó Csaba (Szegedi JSE).