Magyarország

2011.05.06. 18:58

Helyreigazítás

<p>A boon.hu online médiumban 2011. április 12-én megjelent "Fazekas Attila orosházi plébánost felfüggesztették megbízásából és kezdeményezik áthelyezését" című cikkben több állítás nem felel meg a valóságnak, amely miatt az alábbi helyreigazító közleményt tesszük közzé.</p>

A cikk összefoglalójában sugalltakkal ellentétben a valóságban nem történt pedofil cselekmény, vagy fajtalankodás. Az orosházi plébániával kapcsolatban a pedofilbotrány létezésének vagy a fajtalankodás híresztelése úgyszintén valótlan tényállításon alapult, mert a valóságban pedofil cselekmény elkövetésének, vagy fajtalankodásnak még a gyanúja sem merült fel; ilyen cselekmény miatt büntetőeljárás nincs és nem is volt folyamatban. Valótlanul híreszteltük az is, hogy az orosházi plébánia nem tud teljes mértékben elszámolni a városi önkormányzattól kapott támogatás összegével, mert a valóságban az orosházai plébánia működésével kapcsolatban elszámolási jogvita nem keletkezett, jogellenes magatartás gyanúja nem merült fel. A cikk ezért tévesen keltette azt a látszatot mintha a katolikus egyházzal, illetőleg a megjelenítésére hivatott Szeged-Csanádi Egyházmegyével pedofil cselekmény, vagy pénzügyi visszaéléssel kapcsolatos ügy összefüggésbe hozható lehetne, és úgyszintén tévesen indította az olvasókat arra a következtetésre, mintha az orosházi Eötvös Téri Általános Iskolában folyó alapfokú oktatási feladat Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről történő átvétele a tanulók számára bármilyen természetű veszélyt jelentene, vagy hátrányos következménnyel járna, illetőleg a közfeladatnak minősülő oktatási feladatellátás átvétele a Szeged-Csanádi Egyházmegye számára vagyongyarapodást eredményezne.

Összességében a közölt cikk a való tényeket hamis színben, hamis következtetések levonására alkalmas csoportosításban híresztelte, amely miatt szükségessé vált a mostani helyreigazítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!